nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Azıcık yağ, biraz tuz ve darı… Patlamış darı deyince aklımıza derhal bu betimleme kazanç Fakat onlarca farklı lezzette patlamış mısır yapmak muhtemel İşte 15 öbür lezzete patlamış mısır…
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış darı
Malzemeler:
12 su bardağı darı
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına en ince ayrıntısına kadar buladıktan sonradan yağlı kağıt üzerine serip kurumasını bekleyin
115
Nutellalı patlamış darı
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuzlu ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve darı karışımına ekleyin
215
Vanilya ve bademli
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
2 yemek yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Öteki bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın
Karışım ile mısırları en ince ayrıntısına kadar karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayınlama ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın
315
Bal ve naneli
Malzemeler:
14 su bardağı darı
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üzerine dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin
415
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış mısır
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına iyice buladıktan sonradan yağlı kağıt üstüne serip kurumasını bekleyin
Nutellalı patlamış mısır
Malzemeler:
12 su bardağı darı
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuz ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve mısır karışımına ekleyin
Vanilya ve bademli
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Diğer bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana değin karıştırın
Karışım ile mısırları iyice karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayın ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın
Bal ve naneli
Malzemeler:
14 su bardağı mısır
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üstüne dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış darı
Malzemeler:
12 su bardağı darı
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına en ince ayrıntısına kadar buladıktan sonradan yağlı kağıt üzerine serip kurumasını bekleyin
115
Nutellalı patlamış darı
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuzlu ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve darı karışımına ekleyin
215
Vanilya ve bademli
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
2 yemek yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Öteki bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın
Karışım ile mısırları en ince ayrıntısına kadar karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayınlama ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın
315
Bal ve naneli
Malzemeler:
14 su bardağı darı
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üzerine dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin
415
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış mısır
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına iyice buladıktan sonradan yağlı kağıt üstüne serip kurumasını bekleyin
Nutellalı patlamış mısır
Malzemeler:
12 su bardağı darı
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuz ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve mısır karışımına ekleyin
Vanilya ve bademli
Malzemeler:
12 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Diğer bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana değin karıştırın
Karışım ile mısırları iyice karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayın ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın
Bal ve naneli
Malzemeler:
14 su bardağı mısır
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası
Hazırlanışı:
Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üstüne dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin