Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damak çatlatan 15 farklı lezzette patlamış mısır!

Damak çatlatan 15 farklı lezzette patlamış mısır!
0
169

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Azıcık yağ, biraz tuz ve darı… Patlamış darı deyince aklımıza derhal bu betimleme kazanç Fakat onlarca farklı lezzette patlamış mısır yapmak muhtemel İşte 15 öbür lezzete patlamış mısır…
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış darı

Malzemeler:

12 su bardağı darı
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına en ince ayrıntısına kadar buladıktan sonradan yağlı kağıt üzerine serip kurumasını bekleyin



115

Nutellalı patlamış darı

Malzemeler:

12 su bardağı mısır
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuzlu ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve darı karışımına ekleyin



215

Vanilya ve bademli

Malzemeler:

12 su bardağı mısır
2 yemek yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Öteki bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın
Karışım ile mısırları en ince ayrıntısına kadar karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayınlama ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın



315

Bal ve naneli

Malzemeler:

14 su bardağı darı
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üzerine dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin



415
Çikolata ve fıstık ezmeli patlamış mısır

Malzemeler:

12 su bardağı mısır
12 tatlı kaşığı
1,25 su bardağı damla çikolata
12 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Kalan malzemeleri benmaride ya da mikrodalgada eritin
Mısırları çikolata karışımına iyice buladıktan sonradan yağlı kağıt üstüne serip kurumasını bekleyin


Nutellalı patlamış mısır

Malzemeler:

12 su bardağı darı
1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
34 su bardağı Nutella
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
14 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir)

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın
150 derecelik fırında yaklaşık 1015 dakika pişirin
Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuz ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın
Nutellalı karışımı fındık ve mısır karışımına ekleyin


Vanilya ve bademli

Malzemeler:

12 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 adet hurma
2 tatlı kaşığı vanilya
35 adet badem
1 tatlı kaşığı su

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Diğer bütün malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana değin karıştırın
Karışım ile mısırları iyice karıştırın
Malzemeyi fırın tepsisine yayın ve 135 derecelik fırında 810 dakika pişirin
Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın


Bal ve naneli

Malzemeler:

14 su bardağı mısır
3 yemek kaşığı bal
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
18 tatlı kaşığı vanilya
12 tatlı kaşığı nane aroması
12 yemek kaşığı damla çikolata
Birkaç damla yeşil yiyecek boyası

Hazırlanışı:

Mısırları patlatın
Bir tencerede bal ve tereyağını eritin
Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin
Mısırın üstüne dökün
Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin
 

Similar threads

Konutta keyif yapılacaksa, eşlikçisi mısırdır. Uzun sohbetlerin, sinemaların olmazsa olmazıdır. İçerisinde yer alan suyun buharlaşması ile ''pat'' sesini çıkaran mısırın renginin beyaz olmasının nedeni ise, içinde yer alan nişastadan kaynaklanıyor. Sade tuzlu mısırın yerine farklı lezzet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
MALZEMELER 12 su bardağı mısır (cin mısırı) 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı fındık Ballı karameli için: 1 su bardağı esmer şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı su NASIL YAPILIR? Ayçiçek yağını derin ve ince tabanlı bir tencerede kızdırın Kuru ve taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Karamelli Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler *1 buçuk çay bardağı cin mısır *1 su bardağı toz şeker *1 yemek kaşığı tereyağı *Sıvı yağ Karamelli Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı Öncelikle mısırları patlatacağımız tencereye sıvı yağ koyup biraz yağı kızdıralım Yağ kızınca mısırları içine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
2 Dakikada Hazır Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler *1 kahve fincanı mısır *2 tatlı kaşığı zeytinyağı *1 tatlı kaşığı tatlı toz biber *1 tatlı kaşığı toz sarımsak *1 tatlı kaşığı toz zerdeçal *1 tatlı kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı tuz *Koroplast Mikrodalga Pişirme Torbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Körili Patlayan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler *12 çay kaşığı köri *14 çay kaşığı toz kırmızı biber *12 çay kaşığı zerdeçal *12 çay kaşığı tuz *14 su bardağı mısır(cin mısır) *2 yemek kaşığı ısıya dayanıklı zeytinyağı veya sıvı yağı *1 yemek kaşığı bal *2 yemek kaşığı tereyağı veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt