Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık

Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
damakta-iz-birakacak-annem-usulu-karniyarik.jpg

Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler


Kızartma için:
  • 1 kg patlıcan
  • 3 adet biber
  • Sıvı yağ
İç malzeme için:
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 250 gram kıyma
Sosu için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patlıcanları şerit şeklinde soyuyoruz.
  2. Tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz.
  3. Bunu yapmamızın nedeni çok fazla yağı çekmemesi.
  4. Süre bitiminde patlıcanları peçete yardımıyla güzel bir şekilde kurutulur.
  5. Kuruttuğumuz patlıcanları ve biberleri az yağda kızartıyoruz.
  6. Kızarttığımız patlıcanları ve biberleri süzgece alıyoruz.
  7. Patlıcanın iç harcı için ilk olarak soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğranır.
  8. Ardından domates ayrı bir kaba doğranır.
  9. Uygun bir tencereye biraz sıvı yağ eklenip doğradığımız soğan, sarımsak ve biber üçlüsü eklenir.
  10. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıyma eklenir.
  11. 5 dakika kavurduktan sonra domatesini ekliyoruz.
  12. 1-2 dakika kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
  13. Tuz, kimyon ve karabiberi ekliyoruz.
  14. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  15. Tepsiye aldığımız patlıcanları ortadan keserek kıymaları patlıcanın içine dolduruyoruz.
  16. Burada püf nokta kıymayı koyarken patlıcanın içine bastırarak koyuyoruz. Yoksa sadece patlıcan yemiş olursunuz :).
  17. Son olarak karnıyarık sosu için sıcak su ve domates salçasını bir kaseye alıp salçayı çözdürüyoruz.
  18. Hazırladığımız bu sosu patlıcanların üzerine değil patlıcanların arasına döküyoruz.
  19. Üzerine dökmüyoruz çünkü üzerine dökersek kıymalar dağılır.
  20. Patlıcanların üzerine kızarttığımız biberler ve domates güzel bir görünüm verilerek koyulur.
  21. Daha sonrasında 200 derece ısıttığımız fırında 35 dakika pişirilir. Benim fırınım 35 dakikada pişiriyor.
  22. Fırınınızın markasına göre pişirme süresi değişebilir.
Afiyetler olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.

Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt