
Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Kızartma için:
- 1 kg patlıcan
- 3 adet biber
- Sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 250 gram kıyma
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcanları şerit şeklinde soyuyoruz.
- Tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz.
- Bunu yapmamızın nedeni çok fazla yağı çekmemesi.
- Süre bitiminde patlıcanları peçete yardımıyla güzel bir şekilde kurutulur.
- Kuruttuğumuz patlıcanları ve biberleri az yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları ve biberleri süzgece alıyoruz.
- Patlıcanın iç harcı için ilk olarak soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğranır.
- Ardından domates ayrı bir kaba doğranır.
- Uygun bir tencereye biraz sıvı yağ eklenip doğradığımız soğan, sarımsak ve biber üçlüsü eklenir.
- 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıyma eklenir.
- 5 dakika kavurduktan sonra domatesini ekliyoruz.
- 1-2 dakika kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
- Tuz, kimyon ve karabiberi ekliyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Tepsiye aldığımız patlıcanları ortadan keserek kıymaları patlıcanın içine dolduruyoruz.
- Burada püf nokta kıymayı koyarken patlıcanın içine bastırarak koyuyoruz. Yoksa sadece patlıcan yemiş olursunuz
.
- Son olarak karnıyarık sosu için sıcak su ve domates salçasını bir kaseye alıp salçayı çözdürüyoruz.
- Hazırladığımız bu sosu patlıcanların üzerine değil patlıcanların arasına döküyoruz.
- Üzerine dökmüyoruz çünkü üzerine dökersek kıymalar dağılır.
- Patlıcanların üzerine kızarttığımız biberler ve domates güzel bir görünüm verilerek koyulur.
- Daha sonrasında 200 derece ısıttığımız fırında 35 dakika pişirilir. Benim fırınım 35 dakikada pişiriyor.
- Fırınınızın markasına göre pişirme süresi değişebilir.
Damakta İz Bırakacak Annem Usulü Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı