Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri

Hoş geldin! bkg tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri
0
79

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri damar sertliğine ne iyi gelir damar tıkanıklığına nebati çözüm Damar Sertliği ve Tıkanıklığı Damar sertliği ve damar tıkanıklığının tedavisinde yararlanılan bitkisel çözüm önerilerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz meleklerdamarsertligivedamartikanikliginabitkiselcozumonerileri5c5077ff57110alt 1548777467 1548777467 damarsertligivedamartikanikliginabitkiselcozumonerileri5c5077ff825fedamarsertligivedamartikanikliginabitkiselcozumonerileri5c5077ff825fe damarsertligivedamartikanikliginabitkiselcozumonerileri5c5077ff825fe Damar duvarında yeni bono doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine tabi oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim Kan damarının bir kısmında ya da tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali Bu hastalık daha ziyade yaşlılarda görülür Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde sızı ve sancılar, titreşim, dengesizlik, yürüme zorluğu, tez yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi Tedavisi Hastalığın reel sebebini öğrenmek ve tedavi için sıhhat kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir Öneriler Ilk operasyon olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuz, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı Ayakta pozitif durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir Mevsimlik taze sebzemeyveler bol yenmelidir Genelde akıcı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar bacak bölgesinde ise bol geniş kundura giyilmeli, soğuk su ile sabahleyin akşam but bölgesi yıkanmalı, zaman buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir 1 Tarif: Alıç yaprakları ve çiçeği, beygir kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye Otların tamamı ya da ayrı olarak eksik miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir 2 Tanımlama: id Sarmısak dövülüp bol miktarda yenir Tere otu, akdiken meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve darı çokça yenir 3 Tasvir Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, darı özü yağı, zeytin yağı kullanılır Katı yağdan sakınmak gerekir 4 Betimleme: Güya limon, yarı zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek kaşığı ya da fincanla içilir 5 Tanım: Nohut değin tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur 6 Tanım: Taze kiraz meyvesi oldukça çok yenir Çöpleri kaynatılarak suyu akarsu gibi içilir 7 Tanımlama: Bilhassa kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz bolca tüketilir 8 Tasvir: Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır Her sabah aç karnına 1'er fincan içilir 9 Tarif: 100 gr sarımsak dövülür 500 gr pazı yaprağı 50 gr kekik otu karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana dek kaynatılır Suyu süzülüp alınır Buz dolabında saklanır İçilecek değin dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er akarsu bardağı içilir 10 Tasvir: 500 gr sarımsak dövülür 1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sımsıkı kapatılır 1520 gün güneş almayan bir yerde bekletilir 23 günde bir çalkalanır sonradan süzülüp suyu alınır 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir 11 Tasvir: Enginar yaprağı Ökse otu Karabaş otu çiçeği Gül Biberiye eşit miktarlarda karıştırılır 23 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir 12 Tanım: 1 kg bal 1 kg harnup pekmezi 50 gr keten tohumu 50 gr sarı dayanıklılık 50 gr hardal tohumu 50 gr anason 50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir  
 
858,506Konular
982,854Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt