Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Damat Paçası Nasıl Yapılır?

Damat Paçası Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sizlere tavukla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyoruz Bu tarif Rumeli yöresine aittir Tavuğun yoğurtlu sosla harmanlanmış olan bu halini beğeneceğinizi umuyoruz Özel günlerinizde ana yemek olarak hazırlayıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz Sıcak olarak hazırlayıp, servis edilirse daha lezzetli olur Bu nedenle yemek saatine yakın pişirmenizi tavsiye ederiz Dilerseniz tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayalım

Damat paçası malzemeler (4 Kişilik)

3 tane hazır yufka
3 parça tavuk göğsü
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı tavuk suyu

Damat paçası yapımı

Önce tavuk etlerini bir tencerenin içine koyarak, dokuz bardak suyla beraber kısık ateşte haşlayın

Sizde bu sırada hazır yufkaları kağıt peçete gibi iri parçalara ayırıp, fırın tepsinizin üzerine rastgele yerleştirmeye başlayın

Bunları 510 dakika önce 175 derecede ısıtmış olduğunuz sıcak fırında 1520 dakika yufkalar sararıncaya kadar kızartarak pişirin

Kızarmış olan yufkaları fırından alıp orta boyda bir cam fırın kabının içine yerleştirin Bunların üzerine 6 su bardağı sıcak tavuk suyu gezdirin

Yufkaların üstüne haşlamış olduğunuz tavukları küçük didikleyin Bunların iyice yumuşaması için fırının içinde 5 dakika kadar tutup çıkartın

Yemeğin sosunu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağı, dövülmüş sarımsak, tuz, sirke, yumurta sarısı, unu ve 3 su bardağı ılık tavuk suyunu derin bir kasenin içinde mikserle kısa bir süre çırpıp tencereye koyun

Daha sonra orta ateşte sosu sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocakta kaynayan sosu artık ateşin üzerinden alın

Sosu tavuklu yufkaların üstüne gezdirin Arzu ederseniz tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi gezdirin

Damat paçasını dilimleyip sevdiklerinize servis edebilirsiniz Bunu isterseniz sosunu koyduktan sonra yeniden fırında biraz kızartarak pişirebilirsiniz Bu şekilde de oldukça lezzetli olmaktadır

Afiyet olsun

 
858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt