Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damat Paçası

Damat Paçası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Damat Paçası Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet yufka
*1 paket tavuk baget

Sosu için;


*3 5 su bardağı tavuk suyu
*1 su bardağı yoğurt
*3 çorba kaşığı tepeleme un
*3 diş rendelenmiş
*Sarımsak
*2 adet yumurta yumurta
*Yarım fincan sirke

Islatmak için;


*4 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;


*Tereyağ
*Pul biber
*
*Arzuya göre toz biber nane yoğurt da kullanabilirsiniz

Damat Paçası Tarifi Yapılışı ilk önce tavuklarınızı elinizde 2 litre tavuk suyu kalacak şekilde haşlayıp didikleyin Karabiber ve tuz ile harmanlayın
Diğer yandan yufkaları 6 eşit parçaya bölün Üçgen kısmından katlayarak etrafInda dolayın Fırın tepsisine koyup kızarana kadar 180 derece pişirin
Sosu için bütün malzemeleri tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin
Kalan tavuk suyunda pişirdiğiniz yufkaları ıslatıp tepsiye dizin Tepside yufkaları alt üst yapın ki her yeri tavuk suyunu emsin Islattıktan sonra hazırladığınız sosu yufkaların üzerine paylaştırın Kaşıkla bastırarak sosun aralara girmesini sağlayın En üste didiklediğiniz tavukları da paylaştırın
Önceden ısıttığınız 150 derece fırında yemekten önce 10 15 dakika tavuklar kurumadan ısıtın
Isıttıktan sonra üzerine tereyağlı sosunuzu dökerek servis edin
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,886Mesajlar
29,923Kullanıcılar
OnurMandrakeSon üye
Üst Alt