iltasyazilim
FD Üye
Damat Paçası Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*1 paket tavuk baget
Sosu için;
*3 5 su bardağı tavuk suyu
*1 su bardağı yoğurt
*3 çorba kaşığı tepeleme un
*3 diş rendelenmiş
*Sarımsak
*2 adet yumurta yumurta
*Yarım fincan sirke
Islatmak için;
*4 su bardağı tavuk suyu
Üzeri için;
*Tereyağ
*Pul biber
*
*Arzuya göre toz biber nane yoğurt da kullanabilirsiniz
Damat Paçası Tarifi Yapılışı ilk önce tavuklarınızı elinizde 2 litre tavuk suyu kalacak şekilde haşlayıp didikleyin Karabiber ve tuz ile harmanlayın
Diğer yandan yufkaları 6 eşit parçaya bölün Üçgen kısmından katlayarak etrafInda dolayın Fırın tepsisine koyup kızarana kadar 180 derece pişirin
Sosu için bütün malzemeleri tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin
Kalan tavuk suyunda pişirdiğiniz yufkaları ıslatıp tepsiye dizin Tepside yufkaları alt üst yapın ki her yeri tavuk suyunu emsin Islattıktan sonra hazırladığınız sosu yufkaların üzerine paylaştırın Kaşıkla bastırarak sosun aralara girmesini sağlayın En üste didiklediğiniz tavukları da paylaştırın
Önceden ısıttığınız 150 derece fırında yemekten önce 10 15 dakika tavuklar kurumadan ısıtın
Isıttıktan sonra üzerine tereyağlı sosunuzu dökerek servis edin
Afiyet olsun
*6 adet yufka
*1 paket tavuk baget
Sosu için;
*3 5 su bardağı tavuk suyu
*1 su bardağı yoğurt
*3 çorba kaşığı tepeleme un
*3 diş rendelenmiş
*Sarımsak
*2 adet yumurta yumurta
*Yarım fincan sirke
Islatmak için;
*4 su bardağı tavuk suyu
Üzeri için;
*Tereyağ
*Pul biber
*
*Arzuya göre toz biber nane yoğurt da kullanabilirsiniz
Damat Paçası Tarifi Yapılışı ilk önce tavuklarınızı elinizde 2 litre tavuk suyu kalacak şekilde haşlayıp didikleyin Karabiber ve tuz ile harmanlayın
Diğer yandan yufkaları 6 eşit parçaya bölün Üçgen kısmından katlayarak etrafInda dolayın Fırın tepsisine koyup kızarana kadar 180 derece pişirin
Sosu için bütün malzemeleri tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin
Kalan tavuk suyunda pişirdiğiniz yufkaları ıslatıp tepsiye dizin Tepside yufkaları alt üst yapın ki her yeri tavuk suyunu emsin Islattıktan sonra hazırladığınız sosu yufkaların üzerine paylaştırın Kaşıkla bastırarak sosun aralara girmesini sağlayın En üste didiklediğiniz tavukları da paylaştırın
Önceden ısıttığınız 150 derece fırında yemekten önce 10 15 dakika tavuklar kurumadan ısıtın
Isıttıktan sonra üzerine tereyağlı sosunuzu dökerek servis edin
Afiyet olsun