iltasyazilim
FD Üye
Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Muhallebisi için;
5 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket toz krem şanti Sosu için;
1, 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao Üzeri için;
Hindistan cevizi Kakao
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Damat Pastası Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar Bugün damat pasta yapacağız ilk kez denemiş bulunmaktayım onu belirteyim, ama denediğime değen bir pasta oldu gerçekten lezzeti tartışılmaz, ağızda nefis tat bırakan yemeye doyamayacağınız hem hafif hemde çikolata ve kakao severler için ise, vazgeçilmez bir pasta gerçekten o halde yapılışına geçelim
Öncelikle Kare borcamımızı paket yağ ile yağlıyoruz ve kekimizi yapmaya başlıyoruz ayrı bir kapta önce yumurta ile şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz ve borcamımıza boşaltıyoruz 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz o pişe dursun biz muhallebimizi hazırlayalım orta boy bir tencereye un, süt, nişasta, şekeri ilave ederek iyice pişene kadar karıştırıyoruz Kaynayıp göz göz olana kadar piştikten sonra biraz soğumaya bırakıyoruz ve ardından toz krem şantimizi boşaltıp mikserle iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz burada çok çırpmak önemli gerçekten çok güzel bir krema kıvamı oluyor Evet kekimiz fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra önceden hazırlanmış sosumuzu döküyoruz ve üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebimizi kaşık yardımıyla dökerek her tarafına eşit şekilde yayıyoruz En son üstüne önceden kestiğimiz şeritleri sıra sıra yerleştirip, kakao ve Hindistan cevizi ile süslüyoruz Afiyet olsun
Keki için;
3 yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Muhallebisi için;
5 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket toz krem şanti Sosu için;
1, 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao Üzeri için;
Hindistan cevizi Kakao
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Damat Pastası Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar Bugün damat pasta yapacağız ilk kez denemiş bulunmaktayım onu belirteyim, ama denediğime değen bir pasta oldu gerçekten lezzeti tartışılmaz, ağızda nefis tat bırakan yemeye doyamayacağınız hem hafif hemde çikolata ve kakao severler için ise, vazgeçilmez bir pasta gerçekten o halde yapılışına geçelim
Öncelikle Kare borcamımızı paket yağ ile yağlıyoruz ve kekimizi yapmaya başlıyoruz ayrı bir kapta önce yumurta ile şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz ve borcamımıza boşaltıyoruz 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz o pişe dursun biz muhallebimizi hazırlayalım orta boy bir tencereye un, süt, nişasta, şekeri ilave ederek iyice pişene kadar karıştırıyoruz Kaynayıp göz göz olana kadar piştikten sonra biraz soğumaya bırakıyoruz ve ardından toz krem şantimizi boşaltıp mikserle iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz burada çok çırpmak önemli gerçekten çok güzel bir krema kıvamı oluyor Evet kekimiz fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra önceden hazırlanmış sosumuzu döküyoruz ve üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebimizi kaşık yardımıyla dökerek her tarafına eşit şekilde yayıyoruz En son üstüne önceden kestiğimiz şeritleri sıra sıra yerleştirip, kakao ve Hindistan cevizi ile süslüyoruz Afiyet olsun