iltasyazilim
FD Üye
Damla Çikolatalı İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*15 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat (tepeleme olmasın, silme)
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*Kakao
*Damla çikolata
Damla Çikolatalı İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı
1
*3 yumurta ile 15 su bardağı toz şekeri mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpın
*Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpürünce 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın
*Hazırlamış olduğumuz karışıma unu eleyerek ilave edelim
*Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim
*Kek kalıbınızı az margarin ile yağlayın kek hamurunu kalıbın içine dökün, az hamuru kakao eklemek için bırakın
*Kalıbın içine döktüğünüz sade kek hamurunun üzerine damla çikolata serpiştirin
*Kakaoyu kalan hamura ekleyip karıştırın, sonrasında kalıptaki kek hamuruna ilave edin
*Önceden fırını 170 dereceye ayarlayın, ısınmış olan fırında kekinizi pişirin, fırınınızın kapağını hiç açmayın
Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık
Afiyet olsun
*3 yumurta
*15 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat (tepeleme olmasın, silme)
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*Kakao
*Damla çikolata
Damla Çikolatalı İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı
1
*3 yumurta ile 15 su bardağı toz şekeri mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpın
*Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpürünce 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın
*Hazırlamış olduğumuz karışıma unu eleyerek ilave edelim
*Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim
*Kek kalıbınızı az margarin ile yağlayın kek hamurunu kalıbın içine dökün, az hamuru kakao eklemek için bırakın
*Kalıbın içine döktüğünüz sade kek hamurunun üzerine damla çikolata serpiştirin
*Kakaoyu kalan hamura ekleyip karıştırın, sonrasında kalıptaki kek hamuruna ilave edin
*Önceden fırını 170 dereceye ayarlayın, ısınmış olan fırında kekinizi pişirin, fırınınızın kapağını hiç açmayın
Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık
Afiyet olsun