iltasyazilim
FD Üye
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri (su bardağı 200ml )
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata
4 su bardağı un
Hayırlı cumalar
Daha önceden paylaştığım damla çikolatalı rüzgar gülü kurabiyesi hamurundan bu sefer şirin kurdeleler yapıyoruz Kurdele kurabiye patenti bana ait) Un ölçüsünü tutturmakta sıkıntı yaşayanlar için tam ölçü veriyorum Böylece,acaba kulak memesi kıvamı için ne kadar un koyacaktık kaygısına da son vermiş oluyoruz Tarife gelecek olursak:
Damla çikolata, kakao ve un hariç bütün malzemeleri kabın içerisine alıp karıştırıyoruz Ardından 4 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurarak hamur haline getiriyoruz Hamuru ikiye böldükten sonra birisi sade olarak kalıyor, diğer hamurun içerisine de 2 yemek kaşığı kakao ekliyoruz Kakao eklediğimiz hamuru tekrar yoğurarak kakaolu hamur elde ediyoruz Sade ve kakaolu hamurdan biber parça alıp yuvarlıyoruz Resimdeki gibi yan yana getirip oklava ile hafifçe üzerinden geçiyoruz Resimdeki gibi hamuru kıvırıp bıçakla uçlarından kesiyoruz Parmağımızla üzerine dokunuşlar yaparak düzeltiyoruz Orta kısmını da iki parmağımızla bir araya getirip daraltarak tam kurdele şeklini veriyoruz Sade hamurdan mercimek tanesi kadar elimize alıp yuvarlıyoruz Kurdelenin orta kısmına elimizle yerleştiriyoruz Parmağımızla dokunuşlar yaparak hamura kaynaştırıyoruz Damla çikolatanın uç kısmını da sade hamurun üzerine batırarak son şeklini vermiş oluyoruz Şeklini verdikten sonra tepsiden almak için büyük bıçağı altına yerleştirerek yerinden alıyoruz Ben hem kurdele hem de damla çikolatalı kurabiye yaptım Bu kadar hamurla 14 adet kurdele, 20 adet rüzgar gülü kurabiyesi çıktı Ölçü tam olduğu için rahatlıkla istediğiniz şekli vererek kurabiye yapabilirsiniz Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun
NOT:Neden kurabiyelerim taş gibi oluyor diyenler için açıklama yapayım Yaptığınız kurabiyelerin taş gibi olma sebebi fırında aşırı bekletmenizden kaynaklanır Normal süresini aşmamaya özen göstermelisiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri (su bardağı 200ml )
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata
4 su bardağı un
Hayırlı cumalar
Daha önceden paylaştığım damla çikolatalı rüzgar gülü kurabiyesi hamurundan bu sefer şirin kurdeleler yapıyoruz Kurdele kurabiye patenti bana ait) Un ölçüsünü tutturmakta sıkıntı yaşayanlar için tam ölçü veriyorum Böylece,acaba kulak memesi kıvamı için ne kadar un koyacaktık kaygısına da son vermiş oluyoruz Tarife gelecek olursak:
Damla çikolata, kakao ve un hariç bütün malzemeleri kabın içerisine alıp karıştırıyoruz Ardından 4 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurarak hamur haline getiriyoruz Hamuru ikiye böldükten sonra birisi sade olarak kalıyor, diğer hamurun içerisine de 2 yemek kaşığı kakao ekliyoruz Kakao eklediğimiz hamuru tekrar yoğurarak kakaolu hamur elde ediyoruz Sade ve kakaolu hamurdan biber parça alıp yuvarlıyoruz Resimdeki gibi yan yana getirip oklava ile hafifçe üzerinden geçiyoruz Resimdeki gibi hamuru kıvırıp bıçakla uçlarından kesiyoruz Parmağımızla üzerine dokunuşlar yaparak düzeltiyoruz Orta kısmını da iki parmağımızla bir araya getirip daraltarak tam kurdele şeklini veriyoruz Sade hamurdan mercimek tanesi kadar elimize alıp yuvarlıyoruz Kurdelenin orta kısmına elimizle yerleştiriyoruz Parmağımızla dokunuşlar yaparak hamura kaynaştırıyoruz Damla çikolatanın uç kısmını da sade hamurun üzerine batırarak son şeklini vermiş oluyoruz Şeklini verdikten sonra tepsiden almak için büyük bıçağı altına yerleştirerek yerinden alıyoruz Ben hem kurdele hem de damla çikolatalı kurabiye yaptım Bu kadar hamurla 14 adet kurdele, 20 adet rüzgar gülü kurabiyesi çıktı Ölçü tam olduğu için rahatlıkla istediğiniz şekli vererek kurabiye yapabilirsiniz Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun
NOT:Neden kurabiyelerim taş gibi oluyor diyenler için açıklama yapayım Yaptığınız kurabiyelerin taş gibi olma sebebi fırında aşırı bekletmenizden kaynaklanır Normal süresini aşmamaya özen göstermelisiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız