
Damla Çikolatalı Mousse Tanımı İçin Materyaller
- 170 gram damla çikolata
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt
Damla Çikolatalı Mousse Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kremayı çırpıcağınız kabı buzluğa koyup donduralım.
- Krema da dolapta olsun ikiside soğuk olsun.
- Sütü cezveye koyup içine iki yemek kaşığı krema koyup kaynama noktasına gelince altını kapatın ( kaynatmayın).
- Yumurta sarısını kabın içine alıp karıştırın.
- Isıttığınız süt karışımını yumurta sarısını süratlice karıştırarak sütü yavaşça ekleyin güzelce karışınca içine damla çikolata yı ekleyip karıştırın çikolata erisin onu kenara bırakın.
- Buzluktaki kabı alın içine kremayı koyup katılaşana kadar çırpın.
- Sonra çikolata lı karışıma kremayı yavaş yavaş içine katıp alttan üst gerçek karıştırarak söndürmeden uygunca yedirin.
- Sonra kaselere koyun buzdolabında en az üç saat bekletin. Sonra afiyet le yiyin.