iltasyazilim
FD Üye
Damla Çikolatalı Naneli Cookie Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nane yaprağı
*Yarım su bardağı tereyağı
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı esmer şeker
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı vanilya tozu
*15 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağı bitter damla çikolata
Damla Çikolatalı Naneli Cookie Tarifi Yapılışı Önce küçük boy bi tencerede nane ve tereyağı kısıl ateşte eritin Eridikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika nanenin tereyağına aromasını iyice vermesini bekleyin
Yarım saatin sonunda tereyağını tel süzgeçten süzerek bir çırpma kabına alın İçine toz ve esmer şekeride koyun ve mikserin çırpıcı aparatıyla rengi açılana kadar çırpın
İçine yumurta ve vanilyayıda ekleyin ve karışana kadar çırpın
Ayrı bir kasede un, karbonat ve tuzu harmanlayın Diğer karışımın içine boşaltın
Hamur haline gelince çikolataları ekleyin
Daha sonra elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyum ve yarım saat bekletin Bu kısım önemli çünkü yapmazsanız pişme esnasında kurabiye kağıt gibi incelecektir
1 saatin sonunda fırını 170 derece ısıtmaya başlayın İki tepsiye yağlı kağıt serip hamurları top top yuvarlayarak dizin
Ardında fırına atıp 12 dakika pişirin
Çıktıklarında yumuşak olacaklar ancak daha sonra sertleşecekler pişirme süresini uzatmayın
Sonuç harika oluyor gerçekten ben bu tarifi damys kitchen dan aldım ve her hafta neredeyse bayılarak yapıyorum
*1 su bardağı nane yaprağı
*Yarım su bardağı tereyağı
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı esmer şeker
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı vanilya tozu
*15 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağı bitter damla çikolata
Damla Çikolatalı Naneli Cookie Tarifi Yapılışı Önce küçük boy bi tencerede nane ve tereyağı kısıl ateşte eritin Eridikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika nanenin tereyağına aromasını iyice vermesini bekleyin
Yarım saatin sonunda tereyağını tel süzgeçten süzerek bir çırpma kabına alın İçine toz ve esmer şekeride koyun ve mikserin çırpıcı aparatıyla rengi açılana kadar çırpın
İçine yumurta ve vanilyayıda ekleyin ve karışana kadar çırpın
Ayrı bir kasede un, karbonat ve tuzu harmanlayın Diğer karışımın içine boşaltın
Hamur haline gelince çikolataları ekleyin
Daha sonra elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyum ve yarım saat bekletin Bu kısım önemli çünkü yapmazsanız pişme esnasında kurabiye kağıt gibi incelecektir
1 saatin sonunda fırını 170 derece ısıtmaya başlayın İki tepsiye yağlı kağıt serip hamurları top top yuvarlayarak dizin
Ardında fırına atıp 12 dakika pişirin
Çıktıklarında yumuşak olacaklar ancak daha sonra sertleşecekler pişirme süresini uzatmayın
Sonuç harika oluyor gerçekten ben bu tarifi damys kitchen dan aldım ve her hafta neredeyse bayılarak yapıyorum