Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Damla Çikolatalı Poğaça (Schokotröpfchen Milch Brötchen)

Damla Çikolatalı Poğaça (Schokotröpfchen Milch Brötchen)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Damla Çikolatalı Poğaça (Schokotröpfchen Milch Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*500 gr un
*250 ml ılık süt
*75 gr tereyağı
*15 gram tatlandırıcı veya 1 paket vanilya şekeri
*1 paket instant maya
*1 yumurta
*50 gr toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket damla çikolata

Üzeri için:


*Süt

Damla Çikolatalı Poğaça (Schokotröpfchen Milch Brötchen) Tarifi Yapılışı Çok uzun zamandır hazır satılan milkbrötchen’ların tarifini bulabilme umudumdan an itibariyle bitiriyorum Yanlış anlaşılmasın, işte bu tarifle arayışım son buldu demiyorum Bu tarif bu güne dek milkbrötchen tarifi olarak denediğim yüzlerce tariften sadece bir tanesi ve artık eminim, aradığım mükemmel tarifi bulamayacağım, çünkü yok
Ama tek başına “damla çikolatalı yumuşacık poğaça olarak değerlendirdiğimde yaptığım ve yediğim en lezzetli çikolatalı poğaçalardan bir tanesi diyebilirim, o yüzdende arşivlenmeye değer diyerek buraya kaydediyorum
Sizlere de tavsiye ederim, emin olun çok beğeneceksiniz! Şimdiden yapacaklara afiyet olsun!
Hamurumuzun hazırlanışı:
Unumuzun yarısı (250 gr), maya’mızın tamamı, toz şeker ve ılık sütümüzü derin bir kabın içine alarak, tel çırpacak ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştıralım Kabımızın üzerine bir bez geçirerek sıcak evmutfak ortamında 30 dakika mayalanmaya bırakalım
30 dakika sonra damla çikolata hariç, kalan diğer malzemelerin tamamını ekleyerek esnek bir hamur elde edene dek (yaklaşık 10 dakika) hamurumuzu yoğuralım Hamuru yoğurduğumuz kabımızın üzerini tekrar bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım
40 dakika sonra mayalanan hamura 1 paket damla çikolatayı ekleyerek damla çikolata hamura eşit bir şekilde dağılana dek fakat çokta fazla çikolataları eritmeden tekrar yoğuruyoruz
Orjinal tarifte bu hamurdan 24 tane küçük poğaça çıkıyor diye yazıyordu Ben orta boy olmasını istediğim için hamurumu 16 eşit parçaya bölerek 16 beze yaptım Siz ister küçük bezeler isterseniz de benim gibi biraz daha büyük bezeler alabilirsiniz
Hazırladığınız bezeleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip, üzerini bir bezle örterek 20 dakikada tepside mayalanması için bekletin
Bu esnada fırınınızı 175 derece ve alt üst ayarda önceden ısıtın
Tepsinizdeki bezelerin üzerine 20 dakikalık mayalanma süresinin sonunda bir fırça yardımıyla süt sürün ve fırınınızın tipine göre 2530 dakika iyice kızarana dek pişirin
Pişmiş olan poğaçalarınızı servis etmeden soğumasını bekleyin
İnstagram kullanıcısı momssweetkitchen ‘ın tarifinden uyarlanmıştır
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt