iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı dolusu toz şeker
1 adet yumurta
12 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
12 su bardağı damla çikolata
Yaklaşık 3, 54 su bardağı un
Yapılışı
Derin bir kap içine 125 gr tereyağı koyun Üzerine 1 adet yumurta kırın 1 su bardağı toz şeker ekleyin Tüm malzemeyi elinizle karıştırın Ardından yarım su bardağı portakal suyu ve 1 portakal kabuğu rendesi bir paket kabartma tozu ve unu azar azar koyup ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun Son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın Hazırladığınız hamuru ikiye bölün Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde çok kalın olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına verin Üzerleri hafif çatlayana kadar 20 dk pişirin Afiyet olsun herkesee ??
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı dolusu toz şeker
1 adet yumurta
12 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
12 su bardağı damla çikolata
Yaklaşık 3, 54 su bardağı un
Yapılışı
Derin bir kap içine 125 gr tereyağı koyun Üzerine 1 adet yumurta kırın 1 su bardağı toz şeker ekleyin Tüm malzemeyi elinizle karıştırın Ardından yarım su bardağı portakal suyu ve 1 portakal kabuğu rendesi bir paket kabartma tozu ve unu azar azar koyup ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun Son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın Hazırladığınız hamuru ikiye bölün Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde çok kalın olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına verin Üzerleri hafif çatlayana kadar 20 dk pişirin Afiyet olsun herkesee ??