Aranızda bilen var mıydı?
İnsanın bu fotoğrafı görünce eline blok flüt alıp dizinin melodisini çalası geliyor... Hangi dizi mi? Olağan ki de Yılan Öyküsü'nden bahsediyorum...
Hani şu 1999 yılında bizimle buluşan ve Memoli ve Zeyno'nun öyküsünü tam 3 dönem boyunca izlediğimiz dizi var ya o!
Memoli'nin (Yalnızca iş arkadaşları Memoli der) ineğe yalattığı saçları, Zeyno'nun masumiyeti dün üzere aklımızda. Türk dizi tarihine damga vurmuş ve birçok bedelli oyucuyu bünyesinde barındırmış bir imal. Onun gibisi bir daha güç gelir üzere...
Diziyi övmeyi bir kenara bırakayım ve asıl sorunumuza geleyim. Gülsüm cadısıyla kimsenin aklına gelmeyecek oyunlar tuzaklar kuran berbat karakterimiz mafya Kürşat vardı. Zehir üzere aklı vardı vallahi! Hatırladınız mı?
Hem sevilen hem de nefret edilen bir karakterdi kendisi.
Her ne kadar berbat olsa da bu karakterin bir ailesi de vardı. Bir eş, bir erkek ve bir kız çocuğundan oluşan küçük bir aile... Onları da vakit zaman tehlikeye soktuğu oldu ancak bir formda canlarını kurtardı.
Kürşat'ın çocuklarından birini çok âlâ tanıyoruz aslında. Size onu göstermeye geldim. Dizide ismi Damla, gerçek hayatta da ismi Damla...
Biz her ne kadar onu Sihirli Annem'deki Tuğçe karakteriyle tanısak da aslında Dam Ersubaşı'nın birinci ekranda uzunluk gösterdiği dizi Yılan Öyküsü...
5-6 yaşlarında dizide Kürşat'ın kızı Damla karakteriyle ekranlara "Merhaba" demiş. Akabinde da Sihirli Annem'de izledik onu.
Sonra da aslında pek dizi/film projelerinde göremedik.
Bu müziği buraya koymadan gitmek istemedim. Haydi dinleyelim ve yorumlarda buluşalım! ????