iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram Nohut
*250 gram Fasulye
*250 gram Fıstık
*250 gram Ceviz
*250 gram Kuru üzüm (iki renk)
*250 gram İncir
*250 gram Kayısı
*Yarım kilo toygalık bulgur (yarma)
*2 kaşık*çörek otu ve susam
*34*küçük tablet damla sakızı
*Yarım kilo toz şeker
*2*litre su
Damla Sakızlı Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle yarmamızı seçip bir güzel yıkayıp büyük bir tencerede özleşene (patlayana ) kadar pişirelim Tencerenin büyüklüğüne göre su kullanabilirsiniz Ben iki litre kullandım ondan sonra incirlerimizi küçük küçük doğrayıp içine katalım diğer*tüm malzemelerimizi ayrı bir tencerede haşlayıp*kara suyunu atalım Yarmamız haşlandıktan*sonra diğer*malzemeleri süzüp*yıkayıp içine katıp iyice özleşene kadar pişirelim Sonra yarım kilo şekerimizi koyup bir yarım saatte öyle pişirelim En son kayısı*ve çörek otunu, susamı katın ben naturel yaptım kimisi süt nişasta*katıyor ilk defa yaptım harika oldu Soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*250 gram Nohut
*250 gram Fasulye
*250 gram Fıstık
*250 gram Ceviz
*250 gram Kuru üzüm (iki renk)
*250 gram İncir
*250 gram Kayısı
*Yarım kilo toygalık bulgur (yarma)
*2 kaşık*çörek otu ve susam
*34*küçük tablet damla sakızı
*Yarım kilo toz şeker
*2*litre su
Damla Sakızlı Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle yarmamızı seçip bir güzel yıkayıp büyük bir tencerede özleşene (patlayana ) kadar pişirelim Tencerenin büyüklüğüne göre su kullanabilirsiniz Ben iki litre kullandım ondan sonra incirlerimizi küçük küçük doğrayıp içine katalım diğer*tüm malzemelerimizi ayrı bir tencerede haşlayıp*kara suyunu atalım Yarmamız haşlandıktan*sonra diğer*malzemeleri süzüp*yıkayıp içine katıp iyice özleşene kadar pişirelim Sonra yarım kilo şekerimizi koyup bir yarım saatte öyle pişirelim En son kayısı*ve çörek otunu, susamı katın ben naturel yaptım kimisi süt nişasta*katıyor ilk defa yaptım harika oldu Soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun