iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
Yarım litre keçi sütü Yarım litre tam yağlı inek sütü 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı saf salep 45 adet damla Sakızı 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Damla Sakızlı Dondurma Tarifi Yapılışı
Missss kokusu Ve yoğun aromasıyla nefis bir dondurma Tarifi geliyor
Mutlaka bir kenara notunuzu alın Tarif Ege’den
Hemen başlıyalım
Yarı yarıya oranla keçi ve inek sütlerimiz tencereye alınır İçerisinden 1 su bardağı süt ayrılarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır Bu süreçte sürekli yüksekten karıştırma işlemi önemlidir
Ayırdığımız sütümüzün içerisine; 2 yemek kaşığı şeker ve 2 tatlı kaşığı saf salep katılarak pürüzsüz bir yapı kazanana dek karıştırılır Kaynamaya başlamış sütümüzün içerine vanilya Ve şeker ilavesi yapılarakişlem devam eder Şekerimiz eridiğinde ayrı bir kapta çözdürdüğümüz saf salep karışımımız yavaşça ilave edilir Çırpma Ve karıştırma işlemi bu süreçtede devam etmelidir Döverek dağıttığımız damla Sakız’larımızda konuya dahil olup, yoğunluğun gelmesi beklenir
Süre sonunda ılınana kadar karıştırılır Uygun derin dondurucu kaplarına alınıp, kapak açık her saat başı dondurucudan çıkartılıp, mixerin en yüksek devrinde 3 dakika kadar çırpılır 78 kez işleme devam edildiğinde dondurmanın kıvamına kavuştuğunu görüceksiniz 1 gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra, servisini yapabilirsiniz
Ekstra bilgi: Krema tadını seviyorsanız; ılındıktan sonra 1 poşet toz krem şanti ilavesi yaparak 34 dakika mixerle çırpın
Afiyet olsun
Yarım litre keçi sütü Yarım litre tam yağlı inek sütü 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı saf salep 45 adet damla Sakızı 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Damla Sakızlı Dondurma Tarifi Yapılışı
Missss kokusu Ve yoğun aromasıyla nefis bir dondurma Tarifi geliyor
Mutlaka bir kenara notunuzu alın Tarif Ege’den
Hemen başlıyalım
Yarı yarıya oranla keçi ve inek sütlerimiz tencereye alınır İçerisinden 1 su bardağı süt ayrılarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır Bu süreçte sürekli yüksekten karıştırma işlemi önemlidir
Ayırdığımız sütümüzün içerisine; 2 yemek kaşığı şeker ve 2 tatlı kaşığı saf salep katılarak pürüzsüz bir yapı kazanana dek karıştırılır Kaynamaya başlamış sütümüzün içerine vanilya Ve şeker ilavesi yapılarakişlem devam eder Şekerimiz eridiğinde ayrı bir kapta çözdürdüğümüz saf salep karışımımız yavaşça ilave edilir Çırpma Ve karıştırma işlemi bu süreçtede devam etmelidir Döverek dağıttığımız damla Sakız’larımızda konuya dahil olup, yoğunluğun gelmesi beklenir
Süre sonunda ılınana kadar karıştırılır Uygun derin dondurucu kaplarına alınıp, kapak açık her saat başı dondurucudan çıkartılıp, mixerin en yüksek devrinde 3 dakika kadar çırpılır 78 kez işleme devam edildiğinde dondurmanın kıvamına kavuştuğunu görüceksiniz 1 gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra, servisini yapabilirsiniz
Ekstra bilgi: Krema tadını seviyorsanız; ılındıktan sonra 1 poşet toz krem şanti ilavesi yaparak 34 dakika mixerle çırpın
Afiyet olsun