iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 paket tuzsuz etimek
*1 bardak şeker
*1 5 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu ( sıvı bir şerbet olacak
Muhallebisi için;
*1 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı süt
*4 kaşık un
*1 yumurta sarısı
*1 vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet damla sakızlı falım
Krema katı için;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kremşantiyi süt ile yapıp buzdolabında soğumaya bırakın
*Etimekleri bir tepsiye dizin
*Ocakta şeker eriyene kadar şerbeti yapın
*Kapatmak üzereyken limonu ekleyin
*Bekletmeden etimeklere dökün ve üzerini kapatın Şerbeti iyice çeksin
*Tereyağ, damla sakızı ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirin
*Ocaktan alınca içerisine sakız, vanilya ve tereyağ ekleyip etimeklerin üstüne dökün
*Soğuyunca kremşantili kremayı muhallebinin üstüne döküp, mevsim meyveleriyle süsleyin
*Afiyet olsun
??
*1 5 paket tuzsuz etimek
*1 bardak şeker
*1 5 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu ( sıvı bir şerbet olacak
Muhallebisi için;
*1 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı süt
*4 kaşık un
*1 yumurta sarısı
*1 vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet damla sakızlı falım
Krema katı için;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kremşantiyi süt ile yapıp buzdolabında soğumaya bırakın
*Etimekleri bir tepsiye dizin
*Ocakta şeker eriyene kadar şerbeti yapın
*Kapatmak üzereyken limonu ekleyin
*Bekletmeden etimeklere dökün ve üzerini kapatın Şerbeti iyice çeksin
*Tereyağ, damla sakızı ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirin
*Ocaktan alınca içerisine sakız, vanilya ve tereyağ ekleyip etimeklerin üstüne dökün
*Soğuyunca kremşantili kremayı muhallebinin üstüne döküp, mevsim meyveleriyle süsleyin
*Afiyet olsun
??