iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri
1,5 litre süt
½ su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tutam toz damla sakızı
Tarçın – üzeri için
Hazırlanışı
Damla sakızını buzdolabında soğuttuktan sonra bir dövücü yardımıyla toz haline getirin
Pirinci yıkayın, süzün Tencereye alıp 500 ml sütü ilave edin Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sütün diğer yarısı ile nişasta, pirinç unu, şeker ve damla sakızını karıştırın Sütte haşlanan pirinçlere bu karışımı ilave edin
Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin Kıvam alan sütlaçlarınızı fırın kaplarına pay edin
Pay ettiğiniz fırın kaplarını bir fırın tepsisine alın, tabanına az su koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
1,5 litre süt
½ su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tutam toz damla sakızı
Tarçın – üzeri için
Hazırlanışı
Damla sakızını buzdolabında soğuttuktan sonra bir dövücü yardımıyla toz haline getirin
Pirinci yıkayın, süzün Tencereye alıp 500 ml sütü ilave edin Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sütün diğer yarısı ile nişasta, pirinç unu, şeker ve damla sakızını karıştırın Sütte haşlanan pirinçlere bu karışımı ilave edin
Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin Kıvam alan sütlaçlarınızı fırın kaplarına pay edin
Pay ettiğiniz fırın kaplarını bir fırın tepsisine alın, tabanına az su koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin