iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Muzlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:
*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
Arası için:
*2 paket krem şanti
*1 adet muz
*Ceviz
Damla Sakızlı Muzlu Lokum Tarifi Yapılışı Öncelikle fırın tepsisine streç serilip üzerine bolca hindistan cevizi serpilir (streç kolay kalksın diye seriliyor) muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç karıştırılıp pişirilir Pişince vanilyası ve tereyağı katılır ve mikserle 5 dk çırpılır Hindistan cevizi serilmiş fırın tepsisine dökülür Dolaba koyulup 45 saat soğutulur
Arası için 2 paket kremşanti 1 su bardağı su ile iyice çırpılır Dolaba konulup o da 45 saat kadar soğutulur
İkisi de soğuduktan sonra kremşanti kaşık yardımıyla muhallebinin üzerine sürülür Arasına muz ve ceviz konularak rulo şeklinde sarılır
Afiyet olsun
*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
Arası için:
*2 paket krem şanti
*1 adet muz
*Ceviz
Damla Sakızlı Muzlu Lokum Tarifi Yapılışı Öncelikle fırın tepsisine streç serilip üzerine bolca hindistan cevizi serpilir (streç kolay kalksın diye seriliyor) muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç karıştırılıp pişirilir Pişince vanilyası ve tereyağı katılır ve mikserle 5 dk çırpılır Hindistan cevizi serilmiş fırın tepsisine dökülür Dolaba koyulup 45 saat soğutulur
Arası için 2 paket kremşanti 1 su bardağı su ile iyice çırpılır Dolaba konulup o da 45 saat kadar soğutulur
İkisi de soğuduktan sonra kremşanti kaşık yardımıyla muhallebinin üzerine sürülür Arasına muz ve ceviz konularak rulo şeklinde sarılır
Afiyet olsun