iltasyazilim
FD Üye
Damla Sakızlı Şeftalili Muhallebi Kupları Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
*3 parça damla sakızı
*Yarım su bardağı su
Şeftalili sos için:
*3 adet şeftali
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı su
Damla Sakızlı Şeftalili Muhallebi Kupları Tarifi Yapılışı Şeftalileri küp küp doğrayıp tencereye alın ve üzerine toz şekeri koyup kaynamaya bırakın Nişastayı su ile inceltip kaynayan şeftalilerin üzerine ilave edip kıvam alana kadar pişirin Pişen sosu ılınmaya bırakın Muhallebisi için sütü ve toz şekeri tencereye alarak şeker eriyene kadar ısıtın Isınan sütün içine damla sakızını( damla sakızını havanda döverek toz haline getirin)ilave edin Nişastayı su ile açıp sütün içine ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Pişen muhallebiyi kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın Soğuyan muhallebilerin üstüne şeftali sosunu paylaştırıp servis yapın
Bu tarifi bir tv programında görüp yapmıştım çok lezzetli olmuştu fakat o yapışımda paylaşman nasip olmamıştı Bugün yeniden yapıp paylaşmak istedim Damla sakızı sevmeyenler koymayabilirler Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
*2, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
*3 parça damla sakızı
*Yarım su bardağı su
Şeftalili sos için:
*3 adet şeftali
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı su
Damla Sakızlı Şeftalili Muhallebi Kupları Tarifi Yapılışı Şeftalileri küp küp doğrayıp tencereye alın ve üzerine toz şekeri koyup kaynamaya bırakın Nişastayı su ile inceltip kaynayan şeftalilerin üzerine ilave edip kıvam alana kadar pişirin Pişen sosu ılınmaya bırakın Muhallebisi için sütü ve toz şekeri tencereye alarak şeker eriyene kadar ısıtın Isınan sütün içine damla sakızını( damla sakızını havanda döverek toz haline getirin)ilave edin Nişastayı su ile açıp sütün içine ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Pişen muhallebiyi kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın Soğuyan muhallebilerin üstüne şeftali sosunu paylaştırıp servis yapın
Bu tarifi bir tv programında görüp yapmıştım çok lezzetli olmuştu fakat o yapışımda paylaşman nasip olmamıştı Bugün yeniden yapıp paylaşmak istedim Damla sakızı sevmeyenler koymayabilirler Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun