iltasyazilim
FD Üye
Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Hamuru için:
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (Sarı üzerine)
*1 çay kaşığı sirke
*2 çay bardağı irmik
*34 çay bardağı pudra şekeri
*1, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
*1 paket vanilin
*Yarım paket kabartma tozu
*2 çay bardağı un
*Arasına ezilmiş ceviz
Üzerine;
*Bütün fındık
Damla Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu ölçülerle 20 adet tatlı çıkıyor Biz biraz irmik sever olduğumuzdan irmiği bol tuttum Bir de şekil verirken tarağa bastırmak yerine sadece damla şekli verdim Öncelikle şerbet için su ve şekeri 15 dakika kaynatalım 15 Dakikada içine çeyrek limonu atıp bir 5 dakika daha kaynatalım Şerbeti soğuması için kaldıralım
Önce sıvıları, sonra katıları karıştıralım İki karışımı sıvıların olduğu kapta yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim Hamuru 10 dakika dinlendirelim Ceviz kadar hamur koparıp oval açalım Uzunlamasına ceviz koyup hamurun uçlarını birleştirelim Birleşim yeri kaybolsun diye tezgahta yuvarlayalım Damla şekli vermek için iki ucunu ice doğru büküp birleştirelim Tatlıları çok az yağladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ortalarına fındık koyup 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim İlk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim Şerbeti çekip birkaç saat dinlendikten sonra servis edelim Afiyet olsun
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Hamuru için:
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (Sarı üzerine)
*1 çay kaşığı sirke
*2 çay bardağı irmik
*34 çay bardağı pudra şekeri
*1, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
*1 paket vanilin
*Yarım paket kabartma tozu
*2 çay bardağı un
*Arasına ezilmiş ceviz
Üzerine;
*Bütün fındık
Damla Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu ölçülerle 20 adet tatlı çıkıyor Biz biraz irmik sever olduğumuzdan irmiği bol tuttum Bir de şekil verirken tarağa bastırmak yerine sadece damla şekli verdim Öncelikle şerbet için su ve şekeri 15 dakika kaynatalım 15 Dakikada içine çeyrek limonu atıp bir 5 dakika daha kaynatalım Şerbeti soğuması için kaldıralım
Önce sıvıları, sonra katıları karıştıralım İki karışımı sıvıların olduğu kapta yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim Hamuru 10 dakika dinlendirelim Ceviz kadar hamur koparıp oval açalım Uzunlamasına ceviz koyup hamurun uçlarını birleştirelim Birleşim yeri kaybolsun diye tezgahta yuvarlayalım Damla şekli vermek için iki ucunu ice doğru büküp birleştirelim Tatlıları çok az yağladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ortalarına fındık koyup 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim İlk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim Şerbeti çekip birkaç saat dinlendikten sonra servis edelim Afiyet olsun