Türk mutfağında da yemekler oldukça kullanılan dana fileto, sofralarına yenilik getirmek isteyen ve misafirlerini ağırlamak isteyen yarışmacıların merak ettiği tarifler arasında yer almaya başladı. Dana fileto da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında. Dana filetonun yapımı ve malzemeleri yazımızda bulabilirsiniz.
Et yemenin belki de en konforlu yollarından biri olan fileto, kemik veya kılçık gibi yemek zevkinizi sekteye uğratan herhangi bir özelliğe sahip değildir. Kırmızı veya beyaz et için farklı seçenekleri bulunan filetonun kendine özgü pişirme incelikleri vardır. Dana fileto, yumuşacık bonfile etinin sebze ve soslarla birleşimiyle damaklarda adeta şenlik oluşturuyor. Masterchef yarışmasında yarışmacıların pişireceği ve Mehmet Şef’in imza yemeği olan dana fileto, yanındaki sebzelerle de damaklarda iz bırakıyor. Dana fileto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte sorunun yanıtı:
DANA FİLETO TARİFİ:
MALZEMELER
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 kg dana fileto
Yarım paket soya filizi
10 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
Tuz
Kekik
4 yaprak fesleğen
YAPILIŞI
Tavaya aldığınız 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırıp, etleri arkalı önlü kızartın.
Kızarmış etleri servis tabağına alın. Soya filizini 3 dakika haşlayıp süzün. Etleri kızarttığınız yağın üzerine, kalan sıvıyağı ilave edin.
Kabukları soyulmuş arpacık soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğranmış havuç, patlıcan, kırmızı ve sivri biberleri katarak kavurmaya devam edin.
İnce kıyılmış sarımsak ve fesleğen, krema, tuz, kekik ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Etlerin üzerine sote edilmiş sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...