Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dana Kavurma (Kurban Kavurması)

Dana Kavurma (Kurban Kavurması)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dana Kavurma (Kurban Kavurması) Tarifi İçin Malzemeler

500 gram dana (Kontrfile) kuşbaşı 100 gram dana kavram yağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon 1 tatlı kaşığı kekik

Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 1 saat 30dk

Dana Kavurma (Kurban Kavurması) Tarifi Yapılışı

Tencereyi iyice kızdırıp kavram yağını koyun ve kıkırdak oluşana kadar ve ara sıra karıştırarak yağların erimesini sağlayın
Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla yağın içinden çıkarın
Sıcak iç yağın içine kuşbaşı etleri koyup, 10 dakika kadar yüksek ateşte kavurun Sonra lezzet vermesi için kabukları soyulmuş bütün soğanı içine atın ve biraz daha kavurun
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin Bu süre içerisinde etin suyu kalmazsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz
Yaklaşık 11, 5 saat kadar piştikten sonra tuz ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Kavram yağı hayvanin (büyük baş) iç organlarının çevresinde olan gözenekli yağdır Yani dananın bütün vücudunu saran yağdır ve kuyruk yağı ile karıştırılmamalıdır Ete hem lezzet verir hem de yumuşak olmasını sağlar
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt