iltasyazilim
FD Üye
Dana Kavurma (Kurban Kavurması) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana (Kontrfile) kuşbaşı 100 gram dana kavram yağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon 1 tatlı kaşığı kekik
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 1 saat 30dk
Dana Kavurma (Kurban Kavurması) Tarifi Yapılışı
Tencereyi iyice kızdırıp kavram yağını koyun ve kıkırdak oluşana kadar ve ara sıra karıştırarak yağların erimesini sağlayın
Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla yağın içinden çıkarın
Sıcak iç yağın içine kuşbaşı etleri koyup, 10 dakika kadar yüksek ateşte kavurun Sonra lezzet vermesi için kabukları soyulmuş bütün soğanı içine atın ve biraz daha kavurun
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin Bu süre içerisinde etin suyu kalmazsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz
Yaklaşık 11, 5 saat kadar piştikten sonra tuz ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Kavram yağı hayvanin (büyük baş) iç organlarının çevresinde olan gözenekli yağdır Yani dananın bütün vücudunu saran yağdır ve kuyruk yağı ile karıştırılmamalıdır Ete hem lezzet verir hem de yumuşak olmasını sağlar
500 gram dana (Kontrfile) kuşbaşı 100 gram dana kavram yağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon 1 tatlı kaşığı kekik
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 1 saat 30dk
Dana Kavurma (Kurban Kavurması) Tarifi Yapılışı
Tencereyi iyice kızdırıp kavram yağını koyun ve kıkırdak oluşana kadar ve ara sıra karıştırarak yağların erimesini sağlayın
Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla yağın içinden çıkarın
Sıcak iç yağın içine kuşbaşı etleri koyup, 10 dakika kadar yüksek ateşte kavurun Sonra lezzet vermesi için kabukları soyulmuş bütün soğanı içine atın ve biraz daha kavurun
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin Bu süre içerisinde etin suyu kalmazsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz
Yaklaşık 11, 5 saat kadar piştikten sonra tuz ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası: Kavram yağı hayvanin (büyük baş) iç organlarının çevresinde olan gözenekli yağdır Yani dananın bütün vücudunu saran yağdır ve kuyruk yağı ile karıştırılmamalıdır Ete hem lezzet verir hem de yumuşak olmasını sağlar