iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*1 kg dana (pöç) haşlamalık
*1 büyük kase pilavlık bulgur
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
*Pul biber
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Daha çok Malatya da yapılan bu yemeği eşim çok sevdiği için paylaşmak istedim Kasaplarda pöç diye geçen haşlamalık bu et gerçekten çok lezzetli
Öncelikle etimizi düdüklü tencereye koyup, 45 bardak su ilave edip, son olarak da tuzunu ekleyip 2 saat haşlıyoruz Bu etin özelliği çok pişmesi ve lokum kıvamında olması Etin pişmesine yakın biz bulgur pilavımızı pişirelim Tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı koyup yağ kızınca salçasını ilave ediyoruz Salçayı iyice ezdikten sonra 1 çay kaşığı pul biber ve tuzunu ilave edip bulgurumuzu tencereye döküyoruz Bulgur kavrulunca 3 kase sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilav piştikten sonra pöş haşlama ile servise hazır edelim Afiyet olsun…
*1 kg dana (pöç) haşlamalık
*1 büyük kase pilavlık bulgur
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
*Pul biber
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Daha çok Malatya da yapılan bu yemeği eşim çok sevdiği için paylaşmak istedim Kasaplarda pöç diye geçen haşlamalık bu et gerçekten çok lezzetli
Öncelikle etimizi düdüklü tencereye koyup, 45 bardak su ilave edip, son olarak da tuzunu ekleyip 2 saat haşlıyoruz Bu etin özelliği çok pişmesi ve lokum kıvamında olması Etin pişmesine yakın biz bulgur pilavımızı pişirelim Tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı koyup yağ kızınca salçasını ilave ediyoruz Salçayı iyice ezdikten sonra 1 çay kaşığı pul biber ve tuzunu ilave edip bulgurumuzu tencereye döküyoruz Bulgur kavrulunca 3 kase sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilav piştikten sonra pöş haşlama ile servise hazır edelim Afiyet olsun…