iltasyazilim
FD Üye
Dana Rosto Tarifi Resimli,
Resimli Dana Rosto Tarifi,
Dana Rosto Tarifi
Malzemeler
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
12 Çay Bardağı Istikrarsız yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
56 Su Bardağı Etsuyu ya da Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuzlu , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene değin kızartın bu vesileyle çevirirken üzerine tuzlu ve karabiber serpin Et pişince tencereden alın
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin İçine kocaman doğranmış soğanı ve havucu ek edin kesintisiz karıştırın Salçayı ekleyin Takriben 1 dakika kavurduktan daha sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin Eti tencereye aktarın Maydanoz saplarını üzerine serpin Kaynama esnasında üstünde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin Takriben 1 saat kısık ateşte pişirin
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin Etin üstüne dökün Patates püresi ile birlikte servis yapın
*
Resimli Dana Rosto Tarifi,
Dana Rosto Tarifi
Malzemeler
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
12 Çay Bardağı Istikrarsız yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
56 Su Bardağı Etsuyu ya da Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuzlu , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene değin kızartın bu vesileyle çevirirken üzerine tuzlu ve karabiber serpin Et pişince tencereden alın
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin İçine kocaman doğranmış soğanı ve havucu ek edin kesintisiz karıştırın Salçayı ekleyin Takriben 1 dakika kavurduktan daha sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin Eti tencereye aktarın Maydanoz saplarını üzerine serpin Kaynama esnasında üstünde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin Takriben 1 saat kısık ateşte pişirin
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin Etin üstüne dökün Patates püresi ile birlikte servis yapın
*