iltasyazilim
FD Üye
Danimarkanın Meşhur Yemekleri
Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı iri çekilmiş badem ya da file badem
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız vahşi unu eleyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek yemek kaşığı ince çekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun
2 Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın Yıldız biçiminde kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartın
Danimarka Köftesi
Malzemeler
yarım kilo kıyma
1 orta yükseklik soğan
2 dilim ekmek içi
1 akarsu bardağı süt
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Köfte gerçekleştirmek epeyce basittir , şöyle ancak; soğanı rendeler ve tariflerde verdikleri bütün malzemeyi biraraya getirip yoğururuz Bütün araç gereç adamakıllı karışınca köftemiz hazırdır Bizim köftemiz içinde aynısını yerine getirmek gerekecek Şu Anda, sıra geldi şekil vermeye; frikadeller hazırlamak için biraz tombulcana köfteler yapıyor ve yaptığımız köfteleri zeytinyağında kızartıyoruz
Tarçınlı Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler
30 gr taze maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr (4 su bardağı) un
12 su bardağı süt (ılık)
1 tatlı kaşığı tuzlu
60 gr (14 su bardağı) toz şeker
300 gr tereyağı
2 yumurta
Harcı:
4 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı dövülmüş tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Yapılışı
Küçük bir kasede mayayı ezip parçalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 23 çorba kaşığı süt ekleyerek çatalla ayrıntılarıyla karıştırınız Kasenin üstünü kapayıp 1520 dakika, mayalı karışım köpürüp kabarıncaya kadar bekletiniz
Unu eleyip tuz ve 60 gr (14 su bardağı) toz şekerle geniş bir vahşi koyunuz Tereyağdan 4 çorba kaşığı alıp, küçük parçalar halinde vahşi ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek içi görünümü alana dek yediriniz Mayalı karışımı, kalan sütü ve yumurtaları da koyup en ince ayrıntısına kadar karıştırarak (gerekirse birazcık daha süt ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz Hamur kabının ağzını bir bezle örtüp 10 dakika buzdolabında soğutunuz
Ufak bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü en ince ayrıntısına kadar karıştırınız Danimarka çörekleri hamurunu buzdolabından çıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz Hazırladığınız harçtan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parçasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz
Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 2030 dakika bekletiniz Üstlerine çırpılmış yumurta sürüp, ısınan fırına sürerek 15 dakika pişiriniz
Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis ediniz *
Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı iri çekilmiş badem ya da file badem
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız vahşi unu eleyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek yemek kaşığı ince çekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun
2 Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın Yıldız biçiminde kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartın
Danimarka Köftesi
Malzemeler
yarım kilo kıyma
1 orta yükseklik soğan
2 dilim ekmek içi
1 akarsu bardağı süt
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Köfte gerçekleştirmek epeyce basittir , şöyle ancak; soğanı rendeler ve tariflerde verdikleri bütün malzemeyi biraraya getirip yoğururuz Bütün araç gereç adamakıllı karışınca köftemiz hazırdır Bizim köftemiz içinde aynısını yerine getirmek gerekecek Şu Anda, sıra geldi şekil vermeye; frikadeller hazırlamak için biraz tombulcana köfteler yapıyor ve yaptığımız köfteleri zeytinyağında kızartıyoruz
Tarçınlı Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler
30 gr taze maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr (4 su bardağı) un
12 su bardağı süt (ılık)
1 tatlı kaşığı tuzlu
60 gr (14 su bardağı) toz şeker
300 gr tereyağı
2 yumurta
Harcı:
4 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı dövülmüş tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Yapılışı
Küçük bir kasede mayayı ezip parçalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 23 çorba kaşığı süt ekleyerek çatalla ayrıntılarıyla karıştırınız Kasenin üstünü kapayıp 1520 dakika, mayalı karışım köpürüp kabarıncaya kadar bekletiniz
Unu eleyip tuz ve 60 gr (14 su bardağı) toz şekerle geniş bir vahşi koyunuz Tereyağdan 4 çorba kaşığı alıp, küçük parçalar halinde vahşi ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek içi görünümü alana dek yediriniz Mayalı karışımı, kalan sütü ve yumurtaları da koyup en ince ayrıntısına kadar karıştırarak (gerekirse birazcık daha süt ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz Hamur kabının ağzını bir bezle örtüp 10 dakika buzdolabında soğutunuz
Ufak bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü en ince ayrıntısına kadar karıştırınız Danimarka çörekleri hamurunu buzdolabından çıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz Hazırladığınız harçtan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parçasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz
Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 2030 dakika bekletiniz Üstlerine çırpılmış yumurta sürüp, ısınan fırına sürerek 15 dakika pişiriniz
Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis ediniz *