Danimarkanın Unlu Yemekleri
Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Uzeri İcin:
1 yumurta
2 cay kaşığı tarcın
3 yemek kaşığı iri cekilmiş badem veya file badem
imagesdanimarkaninenunluyemekleri5ae64dcbc6336
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi acın 1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2 Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında acın Yıldız şeklinde kurabiye kalıbıyla şekiller cıkartın
Danimarka Koftesi
Malzemeler
yarım kilo kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim ekmek ici
1 cay bardağı sut
karabiber
tuz
imagesdanimarkaninenunluyemekleri5ae64dccd96dc
Hazırlanışı
Kofte yapmak oldukca basittir , şoyle ki; soğanı rendeler ve tariflerde verdikleri tum malzemeyi biraraya getirip yoğururuz Tum malzeme iyice karışınca koftemiz hazırdır Bizim koftemiz icinde aynısını yapmak gerekecek Şimdi, sıra geldi şekil vermeye; frikadeller hazırlamak icin biraz tombulcana kofteler yapıyor ve yaptığımız kofteleri zeytinyağında kızartıyoruz
Tarcınlı Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler
30 gr taze maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr (4 su bardağı) un
12 su bardağı sut (ılık)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (14 su bardağı) toz şeker
300 gr tereyağı
2 yumurta
Harcı:
4 corba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı dovulmuş tarcın
2 corba kaşığı kuru uzum
Yapılışı
Kucuk bir kasede mayayı ezip parcalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 23 corba kaşığı sut ekleyerek catalla iyice karıştırınız Kasenin ustunu kapayıp 1520 dakika, mayalı karışım kopurup kabarıncaya kadar bekletiniz
Unu eleyip tuz ve 60 gr (14 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz Tereyağdan 4 corba kaşığı alıp, kucuk parcalar halinde kaba ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek ici gorunumu alana kadar yediriniz Mayalı karışımı, kalan sutu ve yumurtaları da koyup iyice karıştırarak (gerekirse biraz daha sut ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz Hamur kabının ağzını bir bezle ortup 10 dakika buzdolabında soğutunuz
Kucuk bir kapta 4 corba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dovulmuş tarcını ve 2 corba kaşığı kuru uzumu iyice karıştırınız Danimarka corekleri hamurunu buzdolabından cıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz Hazırladığınız harctan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parcasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz
Fırınınızı yuksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Corekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 2030 dakika bekletiniz Ustlerine cırpılmış yumurta surup, ısınan fırına surerek 15 dakika pişiriniz
Tepsinizi fırından cıkarıp soğuması icin bir kenara bırakınız Dilerseniz ustune pudra şekeri serperek servis ediniz
Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Uzeri İcin:
1 yumurta
2 cay kaşığı tarcın
3 yemek kaşığı iri cekilmiş badem veya file badem
imagesdanimarkaninenunluyemekleri5ae64dcbc6336
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi acın 1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2 Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında acın Yıldız şeklinde kurabiye kalıbıyla şekiller cıkartın
Danimarka Koftesi
Malzemeler
yarım kilo kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim ekmek ici
1 cay bardağı sut
karabiber
tuz
imagesdanimarkaninenunluyemekleri5ae64dccd96dc
Hazırlanışı
Kofte yapmak oldukca basittir , şoyle ki; soğanı rendeler ve tariflerde verdikleri tum malzemeyi biraraya getirip yoğururuz Tum malzeme iyice karışınca koftemiz hazırdır Bizim koftemiz icinde aynısını yapmak gerekecek Şimdi, sıra geldi şekil vermeye; frikadeller hazırlamak icin biraz tombulcana kofteler yapıyor ve yaptığımız kofteleri zeytinyağında kızartıyoruz
Tarcınlı Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler
30 gr taze maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr (4 su bardağı) un
12 su bardağı sut (ılık)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (14 su bardağı) toz şeker
300 gr tereyağı
2 yumurta
Harcı:
4 corba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı dovulmuş tarcın
2 corba kaşığı kuru uzum
Yapılışı
Kucuk bir kasede mayayı ezip parcalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 23 corba kaşığı sut ekleyerek catalla iyice karıştırınız Kasenin ustunu kapayıp 1520 dakika, mayalı karışım kopurup kabarıncaya kadar bekletiniz
Unu eleyip tuz ve 60 gr (14 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz Tereyağdan 4 corba kaşığı alıp, kucuk parcalar halinde kaba ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek ici gorunumu alana kadar yediriniz Mayalı karışımı, kalan sutu ve yumurtaları da koyup iyice karıştırarak (gerekirse biraz daha sut ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz Hamur kabının ağzını bir bezle ortup 10 dakika buzdolabında soğutunuz
Kucuk bir kapta 4 corba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dovulmuş tarcını ve 2 corba kaşığı kuru uzumu iyice karıştırınız Danimarka corekleri hamurunu buzdolabından cıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz Hazırladığınız harctan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parcasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz
Fırınınızı yuksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Corekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 2030 dakika bekletiniz Ustlerine cırpılmış yumurta surup, ısınan fırına surerek 15 dakika pişiriniz
Tepsinizi fırından cıkarıp soğuması icin bir kenara bırakınız Dilerseniz ustune pudra şekeri serperek servis ediniz