Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Danimarkanın Yemekleri Nelerdir

Danimarkanın Yemekleri Nelerdir
0
131

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Danimarkanın Yemek kültürü


DANİMARKA MUTFAĞI

Danimarkalılar güne kaslı bir kahvaltıyla başlıyor Nefis bir kahve ve tatlı kahveli rulolar o kadar hoş, hafif ve gevrek ki dünyanın hiçbir yerinde bir eşi daha değil Bizim meşhur Danimarka pastalarıdiye bildiğimiz bu rulolara, onlar her nedense Viyana rulolarıadını veriyorlar Saat 1300 gibi, öğle yemeği vakti geldiğinde, Danimarkalılar ünlü Smorrebrodlarını yiyorlar Hem göze hem de damağa hitap eden bu yiyecekte, çok eksik tereyağı sürülmüş ekmeğin üzerinde 34 kat leziz garnitür yer alıyor Kalın dilimler halinde tütsülenmiş balık veya et, jambon, katı pişmiş yumurta, mayonez, patates, yaban turpu, meyve sosu ya da komposto, soğuk balık ya da kabuklu deniz mahsulü, kızarmış et, taze sebzeler bu nefis garnitürlerden bazıları Görünüşü renkli, lezzet açısından da şaşırtıcı olduğu sürece, hemen hemen herşey Smorrebrodda yer alabiliyor Danimarkalılar akşamları ise sebzeli rosto gibi kaslı bir yemek yiyorlar ve öğün, genellikle Danimarka'nın ünlü tatlıları arasında sayılan zengin krema ve meyve kombinasyonlarından biri ile son buluyor


Peynirli Pilav
Malzemeler: 200 g pirinç
½ lt süt (kaynamış)
Peynir, gravyer ya da yarı (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinç tuz suda diriliğini kaybetmeden pişirilip süzülür Tencerede süt, peynir, tuz, karabiber orta ısıda karıştırılarak sütü peynire emdirilir Süzülen pirinç sıcak suyla çalkalanır, tamamen süzülüp servis tabağına aktarılır, üstüne sütlü peynir yayılarak servis edilir

Danimarka Salatası
Malzemeler:
300 g pirinç
Maydanoz
300 g midye
Sirke
300 g karides
Akışkan yağ
200 g bezelye
Un
1 küçük soğan
Tarçın
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 sap kereviz
Yapılışı:
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp süzün Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse) şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin Öteki yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuzlu, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üstüne döküp servis yapın

Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler: 2,5 su bardağı un
1 yemek yemek kaşığı badem (kalın çekilmiş)
6 yemek kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
Yaklaşık 1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı küçük parçalanmış badem
Tarçın
Yapılışı:
Un, çekilmiş badem, yağ ve şekeri karıştırın Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin Unlanmış düz bir yerde 3 mm kalınlığında açıp bir rulo yapın Rulolardan yıldız şeklinde parçalar muhakkak Üzerine yumurta sarısı sürüp tarçını ve kalın çekilmiş bademi serpiştirin Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 8 dakika pişirip servis yapın *
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt