Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

dans nasil dogdu

dans nasil dogdu
0
46

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
dans nasil dogdu Dans nasıl doğdu? Dünya bir ritimle ortaya çıktı ve evrenin bu ritmi hala devam ediyor Yeryüzünde hareketin birincil başladığı andan itibaren insanın içinde bu ritim vardı Ahali birincil çağlarda ses çıkarmasını biliyorlardı ve bir hayvan gibi içgüdüleriyle hareket ediyorlardı Bir vakit daha sonra bir şeyleri olmak veya dertlerini anlatmak için işin içine hareketi soktular İşte o andan itibaren dans başladı Çünkü insan, bedeniyle bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ve orada modern dans dediğimiz şey vardı Bu garip sesler ve hareketler süre içerisinde belirli bir ahenk sağlamaya başladı İlkel çağların insanı, avını yakalayıp getirdiği zaman kabile üyelerinin merakını uyandırırdı O da bunu bir şova dönüştürüp taşın ya da iri bir kayanın arkasına saklanıyor ya da bir ağacın tepesine çıkıyordu Oradan sanki bir ayı kazanç gibi yapıyor, tepesine atlıyor, elindeki taşla başına vurup öldürüyor, sonra belirgin bir taşla derisini yüzüyordu Yani oradaki insanlara oynuyordu Bu koşul, görsel bir şeyi ortaya çıkardı: Dansı Çünkü dans, ahenkli ya da ahenksiz hareketlerin bir araya gelmesiyle insanın kendini ifade etmesiydi Diyaloglar da işin içine girince bu sefer ortaya tiyatro çıktı Dansın ruh hali Gerçekten tiyatrocu olan ama çağdaş dans dersleri de veren Kürşat Alnıaçık Bu anlatılacak bir şey değil, hissedilecek bir şeydiyor ve ekliyor: Ben böyle bir hobim olduğu için fazla mutluyum Ola Ki bu duyguları bir insanı dans ederken gördüğünüz süre anlayabilirsiniz, 'Bu adam çok mutlu' dersiniz Natürel insan sadece mutlu olduğu zamanlar dans etmez Dans o kadar bir şey ki, içinde bulunduğun ruh halinden çıkmak, duyguları dışarı hariç tutmak ve bir şekilde onlardan kurtularak baştan yenilerini alabilmek gibi Vücutla yaşam içinde iri bir devinim var Ben ya mutlu olduğum için dans ederim ya da fazla acı çektiğim için Fakat sonuçta acıyı değil ederim, dışarı atarım O zaman bedenim ve beynim diğer bir duyguya açık olur Buna meditasyon veya deşarj olma, boşalma denilebilir Çaresizlikten, öfkeden tepinen halk vardır bazen ama mutlu olduğu için de zıplayabilir insan Bu vücudun bir tepkisidir Bu da bir danstır Dans dediğimiz, görsel anlamda bakıldığında 'Ay ne değin hoş, çok estetik, her şey fazla güzel' değildir sadece Estetik olmayan bir şeyin de estetiği vardır mutlaka Çünkü bu da ifadedir, bedenin kendisini ifadesidir Modern dans da böyle bir şey, yaratıcılık ölümsüz ve sınırsız Dansla çekingenliğini yenenler de var İTÜ Makine Mühendisliği 3 derslik öğrencisi Hakim Erbil, İTÜ Maçka Dans Kulübü'nde dansa başlamış Ve diyor ama, Dans ederken bazen rahat, ara sıra hırs, ara sıra azim duygularını tadıyorum; sadece dansa odaklanarak, içimdeki enerjiyi dışa vurduğumu hissediyorum Her insanda bir çekingenlik duygusu vardır Bende bu biraz fazlaydı, bu duygumu yendim alintidir  

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt