Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dans Nedir?

Dans Nedir?
0
35

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Dans Nedir? Dans Nedir? insan ,fiziksel ve manevi yönleri ile bir bütündürBu bütünün şehvetli şekiillenmesine iç olusumdiyoruzinsanın bu iki yönünün uyum saglaması ise egitim ile mümkündürBu uyumu saglayacak egitimin içinde sanat etkinlikleriyer almaktadır Sanat;duygu ve düsünce arasındaki ortak iç içe geçmiş baglantıyı vurgularSanatın işitsel yanını kapsayan Müzik,görsel yanını kapsayan DANS manâlı iki objeyi sergiler Müzik ve dans birbirleri ile tamlık içinde yer alırlarMüzik ;dogrudan dogruya duyum ve bilinçle ilgili olarak beyni etkiler ama,bu etkileşim fizyolojik ve psikolojik olarak hareketlerin somut yansıması ile dansa dönüşür Dans sanatı ,kesintisiz gelisen ve çok geniş boyutları içine bölge evrensel bir sanattır Bunun içindir oysa;alternatif tanımlarla dansı tanımlayabiliriz *insanın beyin gücünün,vücut üzerinde motiflenerek sunulmasıdır *Doga olaylarının,günümüz yasantısına adapte edilerek müzik,mimik,kostüm,süsleme gibi tezgâhtar sanatlarla süslenerek sergilenmesidir *insanoglunun içindeki dogallıgının,yaratıcılıgı ile birlestirerek eşsiz davranıslar ve hareketler aşağı sunması olayıdır *Müzigin ve duyguların hareketlere dönüştürülerek en zengin biçimde icra edilmesidir *Tarihlerden ve geleneklerden yola çıkarak,klasizm ve modernizmi birleştirerek,müzik ve hareketlerle emprovize (Dogaçlama) yaratmaktır *Hareketleri belirtilen adım ve kalıplara bölerek,müzigin ve duyguların yardımı ile parçadan bütüne bir olgu yaratarak sunmadır Bu tanımları baki sayıda çogaltmak mümkündür  

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt