Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dansın Tarihçesi

Dansın Tarihçesi
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Dansın Tarihçesi Dans nasıl doğdu? Dünya bir ritimle ortaya çıktı ve evrenin bu ritmi hala devam ediyor Yeryüzünde hareketin ilk başladığı andan itibaren insanın içinde bu ritim vardı Insanlar birincil çağlarda ses çıkarmasını biliyorlardı ve bir hayvan gibi içgüdüleriyle hareket ediyorlardı Bir zaman sonra bir şeyleri olmak veya dertlerini izah etmek için işin içine hareketi soktular İşte o andan itibaren dans başladı Çünkü insan, bedeniyle bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ve orada modern dans dediğimiz şey vardı Bu acayip sesler ve hareketler zaman içerisinde belli bir uyum sağlamaya başladı İlkel çağların insanı, avını yakalayıp getirdiği zaman kabile üyelerinin merakını uyandırırdı O da bunu bir şova dönüştürüp taşın veya iri bir kayanın arkasına saklanıyor ya da bir ağacın tepesine çıkıyordu Oradan yarı bir ayı kazanç gibi yapıyor, tepesine atlıyor, elindeki taşla başına vurup öldürüyor, daha sonra keskin bir taşla derisini yüzüyordu Yani oradaki insanlara oynuyordu Bu koşul, görsel bir şeyi ortaya çıkardı: Dansı Çünkü dans, uyumlu ya da ahenksiz hareketlerin bir araya gelmesiyle insanın kendini açıklama etmesiydi Diyaloglar da işin içine girince bu sefer ortaya tiyatro çıktı 1548818828 1548818828 dansintarihcesi5c51199176983dansintarihcesi5c51199176983 http:wwwexi26com:%29:%29:%29:%29:%29:%29:%29images3ACU047ruhhali Dansın ruh hali Fiilen tiyatrocu olan ama modern dans dersleri de veren Kürşat Alnıaçık Bu anlatılacak bir şey yok, hissedilecek bir şeydiyor ve ekliyor: Ben böyle bir hobim olduğu için çok mutluyum Şayet bu duyguları bir insanı dans ederken gördüğünüz vakit anlayabilirsiniz, 'Bu adam fazla mutlu' dersiniz Tabii insan sadece mutlu olduğu zamanlar dans etmez Dans pek bir şey fakat, içinde bulunduğun ruh halinden çıkmak, duyguları dışarı hariç tutmak ve bir şekilde onlardan kurtularak her yerde yenilerini alabilmek gibi Vücutla yaşam içinde kocaman bir devinme var Ben ya mutlu olduğum için dans ederim ya da çok acı çektiğim için Ama sonuçta acıyı yok ederim, dışarı atarım O vakit bedenim ve beynim başka bir duyguya açık olur Buna meditasyon ya da deşarj olma, boşalma denilebilir Çaresizlikten, öfkeden tepinen millet vardır ara sıra fakat mutlu olduğu için de zıplayabilir insan Bu vücudun bir tepkisidir Bu da bir danstır Dans dediğimiz, görsel anlamda bakıldığında 'Ay ne kadar hoş, fazla estetik, her şey fazla güzel' değildir sadece Estetik olmayan bir şeyin de estetiği vardır mutlaka Çünkü bu da ifadedir, bedenin kendisini ifadesidir Çağdaş dans da böyle bir şey, yaratıcılık ölümsüz ve sınırsız Dansla çekingenliğini yenenler de var İTÜ Cihaz Mühendisliği 3 sınıf öğrencisi Baskın Erbil, İTÜ Maçka Dans Kulübü'nde dansa başlamış Ve diyor ki, Dans ederken bazen rahatlık, ara sıra doyumsuzluk, ara sıra azim duygularını tadıyorum; sadece dansa odaklanarak, içimdeki enerjiyi dışa vurduğumu hissediyorum Her insanda bir çekingenlik duygusu vardır Bende bu birazcık fazlaydı, bu duygumu yendim  

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt