iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1kg koyun veya kuzu eti ( kemiksi, çok ufak doğranmış kuşbaşı et)
150kg kuyruk yağı (küçük kuşbaşı olarak doğranmış)
45 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
12 tane taze yeşilbiber
12 tane domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Et ve kuyruk yağının yıkanarak geniş bir leğende veya sacda ocağa koyun Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin İçindeki kuyruklar eriyince kavurma işlemi başlamış olur Tereyağını koyup, kuyruk yağı ile eti iyice kavurun Tuzunu koyup doğranmış yeşilbiberi ete karıştırın Birkaç kez çevirdikten sonra biber salçası ile beraber kabukları soyulmuş ve incecik doğranmış domatesleri ilave edin Domatesler suyunu çekince ateşten alıp karabiber ile sıcak servis yapın
Bu yemek, Darende’nin, ilçe tanıtımını, düğün, ziyafet gibi özel günlerde yapılan bir yemek çeşididir Domates ve biber kullanımı arzuya göre değişir
1kg koyun veya kuzu eti ( kemiksi, çok ufak doğranmış kuşbaşı et)
150kg kuyruk yağı (küçük kuşbaşı olarak doğranmış)
45 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
12 tane taze yeşilbiber
12 tane domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Et ve kuyruk yağının yıkanarak geniş bir leğende veya sacda ocağa koyun Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin İçindeki kuyruklar eriyince kavurma işlemi başlamış olur Tereyağını koyup, kuyruk yağı ile eti iyice kavurun Tuzunu koyup doğranmış yeşilbiberi ete karıştırın Birkaç kez çevirdikten sonra biber salçası ile beraber kabukları soyulmuş ve incecik doğranmış domatesleri ilave edin Domatesler suyunu çekince ateşten alıp karabiber ile sıcak servis yapın
Bu yemek, Darende’nin, ilçe tanıtımını, düğün, ziyafet gibi özel günlerde yapılan bir yemek çeşididir Domates ve biber kullanımı arzuya göre değişir