Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dartı(süt katığı) nedir ve nasıl yapılır? Dartı yapımının püf noktaları

Dartı(süt katığı) nedir ve nasıl yapılır? Dartı yapımının püf noktaları
0
81

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
dartisut_katigi_nedir_ve_nasil_yapilir_darti_yapiminin_puf_noktalari_1594710999_8942.jpg

Dartı ya da diğer adıyla süt katığı, sabah kahvaltılarında daha sıvı ve sıcak bir haldeyken tüketilebilen, dondurulup yemeklerde tatlılarda kullanılabilen bir lezzettir. Çok eski yıllardan itibaren yapılan dartıyı sizler de evde kendi ellerinizle yapmak ister misiniz? İşte dartı yapımının püf noktaları:

İsmi yörelere göre değişiklik gösterse de lezzeti hep muhteşem olan dartı kaymak kavurması, süt katığı ya da tartı diye de adlandırılan dartıdan bahsediyoruz. Yağlı sütlerin kaymaklarından elde edilen dartı genellikle kahvaltılarda tüketildiği gibi yemeklere ya da tatlılara da malzeme olarak eklenebiliyor. Uzun süre dayanması nedeniyle genellikle tarhana ya da salça gibi kışa hazırlık olarak hazırlanıyor. Özellikle Batı Karadeniz’de ve Ege köylerinde karşımıza çıkan bu kışlık lezzet, sütün lezzetini ve besleyiciliğini koruyup uzun süre saklamak için en doğru yollardan biri. Peki dartı nasıl yapılır? Dartı yaparken nelere dikkat edilmelidir? 

eE1xG_1594711377_35.jpg

DARTI TARİFİ:

MALZEMELER

Süt kaymağından
Bir çay bardağı sıvı yağ

0gwnH_1594711367_5259.jpeg

YAPILIŞI

Köy sütünün kaymağını toplayıp tavaya konur sıvı yağ koyun.

Sonra sık sık karıştırılarak dininin tutması engelleyin.

Topaklar başladığında hafiften pembeleşince altını kapatın.

Ilıdığında kibrit kutusu tabiriyle parçalar yapıp buzluğa koyun.

Kullanmak istediğinizde çıkarıp eritin üzerine toz biber ekleyerek makarnalara bile sos yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt