iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 Adet piliç budu
2 Adet soğan
1 Adet ekşi elma
2 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
78 Adet beyaz lahana yaprağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Adet küçük kırmızı lahana
Çeyrek limon suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
* Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün
* Butları kızgın sıvıyğda arkalı önlü kızartın
* Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin
* Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin
* Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin
* Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın
* Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın
* Suyunu süzüp ince ince doğrayın
* Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın
* Kıyılmış maydanozu ekleyin
* Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun
* Kaseyi servis tabağına ters çevirin
* Piliç budu ile birlikte servis yapın
3 Adet piliç budu
2 Adet soğan
1 Adet ekşi elma
2 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
78 Adet beyaz lahana yaprağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Adet küçük kırmızı lahana
Çeyrek limon suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
* Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün
* Butları kızgın sıvıyğda arkalı önlü kızartın
* Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin
* Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin
* Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin
* Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın
* Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın
* Suyunu süzüp ince ince doğrayın
* Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın
* Kıyılmış maydanozu ekleyin
* Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun
* Kaseyi servis tabağına ters çevirin
* Piliç budu ile birlikte servis yapın