Ihtimamla hazırladığınız sofraların en kıymetli detaylarından biri, çatal, bıçak ve kaşıkların nasıl duracağı bahsidir. Çatal ve bıçak dıştan içe hakikat mu konur ya da çatal, bıçak nasıl kullanılır üzere pek çok soruya sahih karşılığı bulmaya çalışırız. Pekala bir sofra tertibinde servis sunumunun hakikat biçimi nasıl olmalıdır? Sizler için içeriğimizde, bu soruya karşılık aradık ve 2020 döneminin en şık çatal, kaşık ve bıçak modellerine taraf verdik.
Çatal, bıçak ve kaşıklar, bir sofranın en kıymetli kesimlerindendir. Sunum hazırlarken, sofra üzerinden en şık haliyle bölge almasını istersiniz. Gelgelelim dizimleri konusunda bilinmesi gereken kimi detaylar bulunur. Bu detayları bilmek, daha akıllıca bir sofra sunumu hazırlamanızı sağlamak konusunda yardımcı olacaktır. Bir masa hazırlarken, her şeyin birbirleriyle koordinasyonlu kesimlerle dizilmesine gerek yoktur. Birbirleriyle zıt parçalarla da şık bir masa entegrasyonu sağlanabilir. Bu çatal, bıçak ve kaşık seçiminde de makbuldür. Bunun için sırf dönemin modellerini bilmeniz ehil olacaktır. Birbirleriyle farklı meç etme stilleri, sizin zevkinize kalır.
ÇATAL, KAŞIK VE BIÇAK DİZİMİ
Öncelikle bilinmelidir ki, çatal, kaşık ve bıçak dizimleri dıştan içe yanlışsız yapılır.
BIÇAK DİZİMİ
Yemek bıçakları, tabağın sağ tarafında birinci sırada durur. Tatlı bıçağı ise tabağın üst kısmında birinci sırada olur.
ÇATAL DİZİMİ
Yemek çatalı, tabağın sol tarafında birinci sırada durur. Çatalın çabucak yanında salata çatalı durur. Tatlı çatalı ise tabağın üst kısmında orta sırada olur.
KAŞIK DİZİMİ
Tabağın sağ tarafında yemek kaşığı ve çay kaşığı olur. Yemek kaşığı son sırada, çay kaşığı ise ortada durur. Tatlı kaşığı ise tabağın üst kısmında son sırada durur.
2020 ÇATAL, KAŞIK VE BIÇAK MODELLERİ
TRENDYOL: 173 TL - 200 TL
KARACA: 600 TL
EMSAN: 750 TL - 400 TL
JUMBO: 1.499 TL - 999 TL