Farklı kelamlarıyla dikkat çeken müzikleriyle üne kavuşan Karadenizli müzikçi Davut Güloğlu, kent hayatını yaşayan ve bu kültürle büyüyen evlatlar hakkında konuştu. Güloğlu, bu evlatlara acıdığını söyledi.
Katula Katula, Taş Fırın Erkeği ve Nurcanım üzere müzikleriyle ünlenen Karadenizli müzikçi Davut Güloğlu, tatilini memleketi Rize'de geçiriyor. Dikkat cazibeli açıklamalarda bulunan Güloğlu, kentlerde büyüyen evlatlara acıdığını belirtiyor. İşte Davut Güloğlu'nun o açıklamaları:
"Nefes aldığım konum burası. Eşim, dostum, arkadaşlarım burada yaşıyor. Tabiat cenneti üzere bir konum Rize. Ben kendimi çok şanslı diye nitelendiriyorum. Yerkürenin birçok memleketine konser için gittim. Gitmediğim pek az nokta vardır lakin devletim üzere Rize'm üzere altın bedelde bir taraf görmedim. Biz altın bedelde bir memleketiz. Kentlerimizde o denli gelgelelim Rize biraz daha farklı benim için. Rize; yeşil tonların bol olduğu, yağmurun dinmediği, hiçbir bölgede bulamayacağınız tabiatı içinde barındırdığı bir mahaldir. Bu yüzden Rize'yi kesinlikle herkes ziyaret edip görmelidir."
"Ben bu toprakları çok seviyorum. Ben köyümdeki çayırlarda, bayırlarda, ağaçlarda, derelerde büyüdüm. Ağaçların ne hengam meyve vereceğine kadar bilirdim. Lakin şimdiki evlatlar maatteessüf bu halde yaşamıyor. Tarlalardan aldığımız mısırları tenekelerde pişirirdik. Bizim çocukluğumuz dolu dolu geçti. Artık büyük kentlerde büyüyen evlatlara acıyorum. Daima bir ekrana bakarak büyüyorlar. Muhaberenin içinde lakin etrafları, ana, pederleriyle muhabereden uzak yaşıyorlar. Bizim nesil o hengam çok şanslıydı. Tahminen devletimiz o vakit çok gelişmemişti fakat bir doğallık vardı, samimiyet vardı, gücümüz vardı. Her şey daha organikti kişiler bile. O yüzden o günleri yaşadığım için bugün tekrar köyümü burada olmadığım her dakika özlüyorum."