Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Davutoğlu: Beni kademeli olarak ihraç ettiler

Davutoğlu: Beni kademeli olarak ihraç ettiler
0
37

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Ankara%2Dbunu%2Dkonusuyor%2DDavutoglu%2Dnun%2Dkardesine%2DFETO%2Dgozaltisi%2D188136%2Ejpg

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Sakarya'da yaptığı bir konuşmada sarf ettiği "Terörle çaba defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım ortası en kritik periyotlardan biri" kelamları sonrası birinci defa açıklamada bulundu.

Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım sürecinde MHP'ye giderek tekliflerde bulunduğunu belirterek, "Beni hayrete düşüren şu oldu: uğraşın bu kadar sert sürdüğü günlerde MHP Genel Liderinin tekliflerime hayır demesi. Artık bunu demediğini tez ediyor." dedi.

Davutoğlu, başbakanlık misyonunu bıraktıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortasında yaşandığı sav edilenlerle ilgili “Ben Cumhurbaşkanı ile yaşadığım ihtilafları o açmadıkça, gerekli olmadıkça hiçbir vakit açmadım, açmam” dedi.

"O CÜMLE 27 SANİYE, BENİM KONUŞMAM 1 SAAT"

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Akademideyken ben öğrencilerime entellektüel namusu öğretirken şunu söyledim: hiçbir romanı kısmen okumayın, hiçbir sineması fragmanından takip edip yorum yapmayın. Bu mevzuyu yanlış anlamanıza neden olacak bir entellektüel sapmadır. Buınu bir kamuoyu öncüüsü, fikir adamı yaptığında maruz görülmez. Bahssettğiniz cümle 27 saniye, benim konuşmam bir saat.

Burada kastettiğim çok açık. Bu belediye liderleri vazifeden alındığı vakit ben 3 tweetle görüşümü beyanettim o vakit da saldırdılar. Bugünlerde en maliyetsiz atakların maksadı benim. Bana saldırmak ödüllendirilen bir şey. Benimle bir ortaya gelen gazeteciler ise işlerinden oluyor. Umarım siz de olmazsınız. Bir adedinin aklına da bana sen bir görüş beyan ettin diye soran olmadı.

O konuşmanın bütününde ben, 'terörle çaba en net formda verilmelidir' dedim. Sonra şunu söyledim; 'eğer defterler açılırsa birçok kişi insan önüne çıkamaz.' Niçin 1 Kasım dedim?

O devir benim Meclis'te çoğunluğu olmayan bir başbakandım. 1 Kasım'dan sonra ise zati seçim kazanmış terörle gayrette her türlü risk alabilecek durumdayım. O periyot HDP her türlü tahriği yaptı ve PKK her yerde hareketliliklere başladı. O vakit HDP'ye dedik; 'siz siyasi partiyseniz yalnızca siyaset yapın. Bu hareketlere dayanak vermeyin' Daha sonra 21 Temmuz'da Adıyaman'da bir askerimiz şehit oldu. 23 Temmuz günü güvenlik birimlerne talimat verdim. Hesap şuydu; nasılsa süreksiz bir hükümet var, bütün terör örgütleri hareket geçti. 7 Haziran akşamı milletimize verdiğimiz kelam vardı. Ben bu kelamlara sadık kalarak terörle gayret başlattım.

'BENİ HAYRETE DÜŞÜREN MHP GENEL LİDERİNİN TEKLİFİME HAYIR DEMESİ OLDU' 

MHP'ye gittğimde uzun devirli bir koaliasyon olmayacağını biliyordum. Ozaman yaptığımız teklifler şunlar oldu: Uzun devirli koalisyon, kısa periyotlu, seçime kadar AKP- MHP koalisyonu. AKP'nin azınlık hükümetine MHP'nin takviye vererek Meclis'ten inanç oyu almam. 4'üncüsü bu da olmayacaksa Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle seçim öncesi gidilecek anayasal hükümete katkıda bulunmak .Ve beni hayrete düşüren şu oldu: çabanın bu kadar sert sürdüğü günlerde MHP Genel Liderinin tekliflerime hayır demesi. Artık bunu demediğini tez ediyor.

"TEHDİT ALIYORUM"

Tehdit yoktu. İki konudan bahsettim ve ikisini de açtım. Hayatım şeffaftır, kelamım açıktır, bir şey söylersem net söyler ve spekülasyon yapılmasına müsaade vermem. Tehdit alıyorum. Bedel ödetmek bir tehdittir. O hiç kıymetli değil, o yola çıkan bunları göze alnmıyorsa çıkmamalı. Düzgün niyetli tenkitleri anlarım. Başımın üzerinde yeri var. O 27 saniyelik konuşmadan bunları çıkaranlar, üzerinde tepinenler FETÖ, PKK ve troll çeteleridir. Bu üçünün bana karşı bir ittifak etmesi bile birçok şeyi ortaya koyuyor. O devirdeki bütün gayret demokratik hukuk devletinin içinde verilmiştir. O gün yaşananlar devlet tarafından yapıldı da PKK mazlum üzere bir algı var. Benim Başbakanlığım periyodunda yapılan her şeyin hesabı verildi. O dönemki taarruzların failleri yakalandı ve yargılandı.

"AKP'DEN BENİM TARİHİMİ SİLMEYE ÇALIŞTILAR"  

Açık söylüyorum kongrede bana yapılan o davranışı unutamıyorum. Siyaset bu olmamalı, dava arkadaşlığı bu olmamalı dedirtti. Bana hürmetleri yoksa şehitlerimize hürmet göstermeliydiler. Beni derinden üzen başka gelişme 12 Eylül kongresine giderken toplamda 29 şehit verdiğimiz hafta Van'da bu şehitlerin cenazesine katılırken benim arkadaşlarım kongre için kimi delegelerden imza toplamaya çalışıyorlardı. İkinci eleştirim ben cenazelerdeyken Vilayet Başkanları'ndan, kongre üyelerinden benim karşımda imza topluyorlardı. Ben Ankara'ya döndüğümde 'ateş çemberinden geçerken sizinle MKYK listesi müzakere etmem' dedim. Bunlar yersiz söylenmiş kelamlar değil. MHP'lileri tenzih ederim, AKP tabanını tenzih ederim, onlar teröre karşı uğraşa takviye veren insanlardır. AKP'den benim tarihimi silmeye çalıştılar.

"BENİ KADEMELİ OLARAK İHRAÇ ETTİLER"

Onlar beni ihraç etti kademeli olarak. 2018 kongresine gidilirken delege bile yapılmadım. Şu an AKP delegesi değilim. Deniz Baykal Meclis'te misyon yapamadığı halde vefaten milletekili yapıldı CHP tarafından. 6 genel seçimden 2'sini yürüten genel lider olarak delege değilim. AKP ile tek bağım üyelik. Delege yapılmak için söylemiyorum lakin burada kopuş bizden değil. 150 km süratle giden bir trenden makinist koltuğunda oturuken itildik. Eyvallah dedik, tren istikametinde gitsin diye. Lakin istikametinde de gitmedik. Manifestodan sonra iki yol vardı beklediğimiz. O metin kolektif bir eserdi. '31 Mart seçimleri bitti her şeyi söyleyelim inşalah düzelir' emeliyle yazılmıştı. Ne yaptılar pekala. 2 yolu vardı 3. oldu. 'Siz eski genel lidersiniz başbakanlık da yaptınız, gelin bu metin etrafında konuşalım' diyen olmadı. 3. yol yoksaymaktı.Ben buna sükut suikastı diyorum. Bundan sonra Sakarya konuşması o kadar istimasmar edildi ki açık söyleyeyim AKP'nin kendi içinde reforme edilip ayağa kaldırılması ümidim giderek azalıyor. İçeride bir hareket başlatma imkanı neredeyse yok. Önümüzdeki günlerde bütün yetkililere söylüyorum söylediğimiz unsurları tekrar gözden geçirin lütfen. Bir davette bulunuyorum manifestoyu tekrar okuyun.

'BUGÜN PARTİ KURMA GÜNÜ DEĞİL' 

Partilerle alakalı haberlerin birden fazla gerçek olmayan şeyler. Sürecin getirdiği bu. Mesela daima kapalı kapılar altından eleştirip Türkiye inişli çıkışlı bir ortamdayken susarsanız, dışarıda kalabilirsiniz. Her gün refleksif olarak davranıp eleştirirseniz tekrar birebiri olabilir. Bugün parti kurma günü değil, bugün öncelikle konuşma günüdür, herkes heybesinde ne varsa ortaya koyacak. Kanal ırmağın içinde akılır. Neden Anadolu'yu dolaşıyorum? Sakarya'da 3 saat halkın ortasındaydık, Diyarbakır,'da sahurdan iftara kadar halkın ortasındaydık. Muhtaçlık varsa parti kurulur, parti kuralım diyerek parti kurulmaz. Devam da edeceğiz halkın da nabzını ölçmeye. Bu milletin içinden akış devam edecek, sonunda bir partiye dönüşecekse, AK Parti nasıl ortaya çıktıysa buradan da bir parti ortaya çıkar. Önemli bir zayıflama var ve halkta da beklenti artıyor. Erbakan hocamız AK Parti kurulurken kimseyi ihanetle suçlamadı. Şu anda bu türlü bir ortam yok AK Parti içinde. Görüşünü beyan edenler susturuluyorlar. O vakit yapacağınız şey şu, milletin içinde olmaya devam edeceğiz. Geçmişte vilayet başkanlığı yapmış arkadaşlarımı bize daima raporlar gönderiyor. Bütün vilayetlerde istişare yaptığımız arkadaşlarımız var. Ona nazaran bir karar almak durumundayız. Şayet yeni bir parti halkın talebini karşılamıyorsa bir karşılığı olmaz. Slogan açık. İstisnasız herkese niyet özgürlüğü, temel hak ve insan özgürlüklerine dayalı bir tertip, kimseye ayrım olmaksızın adalet prensipleri. Özgürlük güvenlik istikrarı, kamu istikrarı, rasyonel iktisat anlayışı. Yakın bir vakitte bunların temel prensipleri unsurlar halinde açıklanacak.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt