Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı.
2016 yılında istifa edip AKP Genel Başkanlığı koltuğunu Binali Yıldırım’a bırakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ve geri dönüş sürecini kıymetlendirdi. Davutoğlu, Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan habersiz sokağa çıkma yasağı kararı alamayacağını belirterek, Soylu’nun istifası gerçek bir karar verdiğini lakin ardında duramadığını lisana getirdi.
DEVLET İDARESİ KRİZE GİRMESİN DİYE İSTİFA ETTİM
Ahmet Davutoğlu, 2016’da yaşadığı istifa süreciyle ilgili de konuştu:
- Bunu hatırlatmak istemezdim. Ancak ben başbakanlıktan istifa ederken ‘düşük profilli başbakan isteniyor’ dendi. Benim bu türlü olmadığım aşikar, ben makamın hakkını verdim. Kimse bunun aksini tez edemez. Hakkını veremeyeceğimi düşündüğüm anda istifa ettim. Ben fedakarlık yaparak, devlet idaresi krize girmesin diye istifa ettim.
- Birinci sefer söylüyorum burada… Bütün teşkilatlar “İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim” dediler. Devrin AKP İstanbul Vilayet Lideri Selim Temurcu, “Biz 9 ay evvel sizin genel başkanlığınızı onayladık. Tüm vilayetlerin il liderleri istifa edecek. Arkanızdayız” dedi.
HAZİNE VE MALİYE BAKANI’NDAN KİMSE HESAP SORAMIYOR
- Her vakit söyledim devletin üst kademelerinde akrabalık bağı olamaz. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı’ndan kimse hesap soramıyor.
- Bakanlar eşit görünüyor lakin daima bir bakan bir adım önde. Sayın Soylu ile Sayın Albayrak ortasındaki bir rekabetten bahsediliyor.