Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Davutoğlu: Terörle mücadelede defterler açılırsa insan içine çıkamazlar

Davutoğlu: Terörle mücadelede defterler açılırsa insan içine çıkamazlar
0
54

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Ankara%2Dbunu%2Dkonusuyor%2DDavutoglu%2Dnun%2Dkardesine%2DFETO%2Dgozaltisi%2D188136%2Ejpg

AKP’nin 18. kuruluş yıldönümüne çağrılmayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın Ankara’daki merasimde konuştuğu saatlerde Sakarya’da düzenlediği programda konuştu.

Belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi üzerinden kendisine “teröre destek” suçlamasında bulunulamayacağını belirten Davutoğlu “Terörle çaba konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum” dedi ve şunları kaydetti:

“Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı vakit en kritik devirlerden biri 7 Haziran-1 Kasım ortasındaki devir olacaktır. Başbakanlık misyonunu aldığım vakit -bunu izah etmek zorundayım, kampanya hasebiyle bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında tahlil süreci ismi altında Türkiye'nin kamu sisteminin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanı bize misyonu tevdi ederken iki emaneti vardı. Tahlil sürecine devam edeceksiniz, FETÖ ile uğraş edeceksiniz dedi. 7 Haziran günü maalesef tek başına iktidar olma talihi olmayınca terör odakları ve onların ardındaki parti Türkiye zaafa düştü zannıyla gemi azıya aldı. 7 Haziran-1 Kasım tarihleri ortasını silmek, bütün o uğraşın bizim talimatımızla başladığını unutturmak istiyorlar. MHP’den suçlamalar geliyor. Biz çaba ederken 17 Ağustos’ta götürdüğümüz 4 hükümet teklifine de hayır dedi ve bizi terörle çabamızda tek başımıza bıraktılar."

‘BİZE DAHİ HAİN DENİLİRSE…’ 

Davutoğlu 22 Nisan’da yayımladığı manifestonun akabinde kendisine “hain” denildiğini belirterek “Başbakan olmuş birine kimse hain diyemez. Bu ülkede hain Başbakan olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Bize dahi hain denirse bu partinin dışında olanlar kendilerini nasıl huzurlu hissedebilirler. Biz ne vakit ihanet ettik? Söyleyin. Bu milletin davasına, vicdanına muhalif tek bir adımımız olduysa söyleyin. Meydan okuyoruz” kelamlarını sarf etti.

ÜMMET TARTIŞMASI

Erdoğan’ın Ali Babacan’a söylediği “Ümmeti bölüyorsunuz” kelamlarıyla ilgili de konuşan Davutoğlu “siyasi hayatta dini kavramların yozlaştırılmasına karşı olduğunu” ileri sürdü, daha sonra ise “Ümmet üniversal bir inananlar topluluğuysa, Türkiye’de yaşayan 81 milyon kardeşimizin hepsi o ümmetin parçasıdır” dedi. Davutoğlu “Kimse ümmeti inhisarına alamaz. Kimse bu ümmet benim partimin inhisarındadır diyemez. Ümmetten kastedilen yalılarda oturup Türkiye’yi dizayn etmeye çalışanlarsa biz o topluluktan değiliz” diye konuştu.

KAYYUM ATAMALARI: HATALILARSA DERHAL CEZALANDIRILSINLAR 

Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak sandık sonuçlarına hürmet duyulması gerektiğini belirten Davutoğlu, “O hürmet belediye liderlerine duyulan hürmet değildir. Oraya gidip oy kullanan yüz binlerce vatandaşa duyulan saygıdır” dedi. Davutoğlu “Bu hal asla teröre takviyesi mazur göstermez. Kim teröre takviye veriyorsa en şiddetli formda cezalandırılmalıdır. Seçimden evvel ceza aldılarsa YSK onları elemeliydi. Bu ülkenin demokrasisine gölge düşürmemeliydiler. Yok 31 Mart’tan sonra hata işlemişlerse öncelikle onlar mahkemeye götürülmeliydi. Mahkeme onları mahkum ettikten sonra misyondan alınmalıydılar. Şu an bile haklarında bir dava açılmış görünmüyor. Şayet hatalılarsa derhal cezalandırılmalılar” diye konuştu.

‘ÜZÜLMEDİM, ŞAŞIRMADIM’

AKP’nin kuruluş yıldönümü için hazırlanan görüntü ve grafiklerde yer almaması hakkında ise Davutoğlu “Her şeyi beklerdim de tarihin hafızasını silmek suretiyle insanları unutturabileceklerini zannetme çocukluğunu beklemezdim. Bir hareket kendi tarihini reddetmeye başlamışsa kendi kendini tasfiye etmeye başlamıştır" dedi, videodaki yokluğunun kendisini üzmediğini ve şaşırtmadığını söyledi. 

‘HİÇ KİMSEYE KÜSMEYENLERİN YOLU’

İstanbul seçimlerinin yinelenme kararının AKP’ye en büyük ziyanı verdiğini söyleyen Davutoğlu “milletin üzerine çökmüş karamsarlık bulutlarını dağıtmaya" geldiklerini ileri sürdüğü konuşmasında "Bu yol küskünlerin yolu değil hiç kimseye küsmeyenlerin yoludur” dedi.

858,506Konular
983,018Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt