davutpaşa köftesi davutpaşa köftesi 1548693612 1548693612 davutpasakoftesi5c4f3070648fddavutpasakoftesi5c4f3070648fd http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedimg19541 Malzemeler: 2 soğan, rendelenmiş ya da robotta doğranmış 750gr kıyma tuz ve karabiber 1,5 tatlı kaşığı tarçın yarım tatlı kaşığı yenibahar 100gr dolmalık fıstık ayçiçek yağı 1kg domates, soyulmuş 2 tatlı kaşığı toz şeker 3 diş sarımsak (arzuya kadar) notlar: ben soğanları ve sarımsakları rendeledim, yenibahar yerine köfte baharı, ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullandım Hazırlanması: Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun (Ben bu aşamadan sonradan üzerini streçleyip bir gece buzdolabında beklettim) Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 23 dolmalık fıstık koyup kapatın (Eğer daha kolay olmasını isterseniz fıstıkları harca da ek edebilirsiniz lakin pişerken fıstıkların köftelerden bölünme ihtimali olabilir) Bir tabağa akıcı yağı koyun Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın Evvelden ısıtılmış 200C400FGas 6 fırında 1520 dakika pişirin id bu vesileyle domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin (ben rendeledim) Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin (isterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ek edebilirsiniz Ben pulbiber ekledim) Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha bir kere köfteleri çevirerek pişirin