Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dead Cells'in Geliştiricisi, Faturayı Türk ve Arjantinli Oyunculara Kesti

Dead Cells'in Geliştiricisi, Faturayı Türk ve Arjantinli Oyunculara Kesti

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
content_62ff3de759268_76050.jpg

Dead Cells'in geliştiricisi Motion Twin, dün yaptığı açıklamayla oyunun Türkiye ve Arjantin fiyatına ciddi biçimde zam yaptığını duyurdu. Normal satış fiyatı 40 TL olan oyunun yeni fiyatı 180 TL.

Motion Twin adeta başkalarının yaptığı işlerin faturasını Türk ve Arjantili oyunculara kesmiş durumda, çünkü bu artışın sebebi farklı ülkelerdeki bazı oyuncuların çeşitli dalavereler yoluyla bu iki bölgedeki bölgesel fiyatlandırmadan faydalanarak oyunu ucuza alıyor olmalarıymış.

"Geçtiğimiz yıl yapılan satışların önemli bir kısmı bu iki ülkeden geldi ama oyuncu sayılarında bir artış göremedik. Türkiye ve Arjantin'de oyunların toplam satışları, o bölgedeki oyuncuların 3-4 katı şeklinde seyrediyordu. Bu iki ülkede Dead Cells ve DLC'lerinin fiyatları dolar ve euro cinsinden en düşük seviyedeydi, yani bazı kişiler bölge ayarlarını değiştirerek fiyatta %70-%90 indirimden faydalanıyordu.

Dead Cells zaten 25$'lık fiyatıyla pahalı bir oyun değil ve düzenli olarak da %40-50 indirim görüyor. İnsanların bu indirime ek olarak bölgesel fiyatlandırmadan da faydalanıyor olduğunu düşünürseniz, bunun neden bizi ciddi biçimde etkilediğini anlayabilirsiniz.

Bu durumun Arjantin ve Türkiye'deki Steam kullanıcıları açısından adaletsiz olduğunu farkındayız ama biz büyük bir stüdyo değiliz ve gelecek projelerimizi ve daha fazla Dead Cells içeriğini fonlamaya çalışırken gelirimizin önemli bir kısmını kaybediyoruz, o yüzden bunu yapmak zorundaydık.

Steam'de öyle kafanıza göre gidip istediğiniz bölgeden oyun satın alamıyorsunuz aslında. Öyle olsa hepimiz oyunlarımızı Arjantin bölgesinden satın alıyor olurduk çünkü genellikle en ucuz fiyatlar orada. Steam'de bölge değiştirip o bölgeden satın alım yapabilmek için o ülkeden ödeme yöntemi ve adres kullanmak lazım. Ayrıca bölge değişimini sadece 3 ayda bir yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla Motion Twin'in "satışların önemli bir kısmı" iddiasının pek de doğru olduğunu düşünmüyorum, iddia edildiği kadar çok sayıda oyuncunun Türkiye ve Arjantin bölgelerinden satın alım yapmak için Steam bölgelerini değiştirmiş olduğuna da inanmıyorum.

Dead Cells'i 2018 Eylül (#131) sayımızda incelemiş ve 9+ puan vermiştim. Her fırsatta herkese övdüğüm bir oyundu Dead Cells. Dolayısıyla bu açıklamadan ve değişiklikten büyük hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. Motion Twin'in "Arjantin ve Türkiye'den gelecek olan oyuncu sayısı umurumuzda değil" minvalindeki bu açıklamasına da daha fazla yorum yapmak istemiyorum.

858,496Konular
981,717Mesajlar
29,785Kullanıcılar
giddyssSon üye
Üst Alt