Obsidian'ın tanınmış isimlerinden, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity ve Pillars of Eternity II: Deadfire'ın direktörü Josh Sawyer, Deadfire'ın satışlarının çok düşük kaldığını ve şayet günün birinde bir devam oyunu yapacak olurlarsa bu seriye olan yaklaşımlarını külliyen baştan gözden geçirmeleri gerekeceğini söyledi. Ama bu ticari başarısızlık Obsidian'ı önemli hayal kırıklığına uğratmış görünüyor ve bu da Pillars 3'ün geleceği açısından hiç de uygun değil.
"Eğer günün birinde bu üslupta bir Pillars oyunu yapmayı daha düşünürsek oyunun tüm formatını gözden geçirmemiz gerekecek. Acep birinci oyun oyuncuların bu çeşit bir oyuna olan açlığını giderdi ve ikincisi ilgilerini çekmedi mi? 2. oyunu gereğince duyuramadık mı? Birbirinden uygun incelemeler ve birinci oyunun güçlü satışlarına karşın acep oyuncular aslında oyundan hoşlanmadılar mı?" diyor Sawyer.
Sawyer, en büyük sorunun Obsidian'ın bu düşük satışların nedenini kestiremiyor olması olduğunu söylüyor. Sahiden de Deadfire neredeyse tüm muhitlerden yüksek notlar almıştı, şuradan oyunun puan ortalamalarını görebilirsiniz siz de.
> The Outer Worlds - İnceleme
"Deadfire makûs tenkitler almış olsa en azından düzeltmemiz gereken sıkıntıların ne olduğunu bilirdik. Obsidian kitlesine istedikleri oyunu veremedim ve nerede yanlış yaptığımızı da bilmiyorum, yani sıkıntıların ne olduğunu ve nasıl çözülebileceğine dair gelgelelim kestirim yürütebiliyorum" diyen Sawyer'a katılmamak mümkün değil. Ortada herkes tarafından övülen ancak gereğince satmayan bir oyun var, bu da emsal çeşitte bir Pillars 3 oyununun daha bile az satması mealine gelebilir.
Obsidian son oyunları The Outer Worlds'ün satışlarından son aşama mutlu fakat yalnızca ticari muvaffakiyet için 'o tür' RYO'lara odaklanmalarını da tercih etmem şahsen.