Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Defne Samyeli ve Eren Talu'nun Boşanma Sürecinde Yaşananlar ve Tarafların İddiaları Yeniden Gündemde

Defne Samyeli ve Eren Talu'nun Boşanma Sürecinde Yaşananlar ve Tarafların İddiaları Yeniden Gündemde
0
497

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
s-3d3beda8354942a529fe4a28fa7158c172b095e8.jpg

Keşke bu türlü şeyler hiç yaşanmasaydı...

Defne Samyeli, hepimizin hayatına 1991 yılındaki hoşluk müsabakasıyla girdi. O yılın üçüncü şığı olmadan evvel Boğaziçi Üniversitesi Kimya kısmına girmiş, kısmı yarım bıraktıktan sonra da İş İdaresi'nden mezun olmuştu.

s-469f9cfed8bd312a894e3211440481be018b58ed.jpg
Saf ki her Türkiye Şığı üzere onun da şahsi hayatı magazin gündeminde taraf alıyordu. Ünlü mimar Eren Talu ile flört ettiği o periyodun gazete sahifelerinde mahal almıştı, ikili zati bu birlikteliği hiçbir hengam da gizlemedi.

s-62381f58c79ab507055a1af8dce78eec0243478c.jpg
Gerçekten 1995'in Haziran ayında Eren Talu ve Defne Samyeli, cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı büyük bir merasimle evlendi.

s-2b737bfe027d614b9bb7d9e1622b174236c3c5a3.jpg
Evlilikleri dışardan bakıldığı vakit hayli sıradan ve sıkıntısız görünüyordu. Velev sansasyondan uzak ve magazin haberlerine husus olmayacak kadar izole bir evlilikti bu.

s-a8c21aae01069da53ac57bcb9a7da69b0a92f204.jpg
Gelgelelim bir vade sonra Eren Talu'nun çapkınlık yaptığı dedikoduları dolaşmaya başlamıştı. Velev devir hengam Defne Samyeli'yi aldattığı fotoğraflar da taraf buluyordu tezlere nazaran.

s-146d5a6cf5c968c38f677c3cb96caf22e324c3be.jpg
2011 yılında Defne Samyeli, eşi Eren Talu'ya boşanma davası açacaktı. Bu noktadan sonra vukuatlar bir ölçü çirkinleşmeye başladı. Eren Talu, eski eşi Defne Samyeli'yi sadakatsizlikle suçlayan bir röportaj vermişti Ayşe Arman'a.

s-1aac6cc122aa54826f4498a7c1bc08c9021faf8a.jpg
O röportajın bir kısmı şöyle:

"Karım, bir gayrısına aşık oldu, “Ruh ikimizi buldum, bırak gideyim” dedi; evliliğimizi bitirmek istedi. Onu kaybetmekten ölesiye korktum."

s-46dd29e7efa485b4951331b761d4b83f2708c574.jpg
“Beni istemeyeni ben de istemem. Esasen beni aldattın. Yolun açık olsun” demedim, diyemedim. “Benim de kaçamaklarım oldu, yurtdışında paralı bağlar kurdum lakin jimnastik üzereydi, bir şey tabir etmedi. Gel bunu, onlara sayalım, unutalım” dedim. Onu vazgeçirmek için elimden geleni yaptım fakat olmadı; o adamdan vazgeçmedi. Aylar içinde geldiğimiz nokta şu: “Ruh ikizim” dediği adamla birlikte olmak istiyor; ‘ruh özgürlüğüne’ kavuşmak için de benden para!"

Ayşe Arman: "Peki sen işinle ilgili o buhranları yaşarken karının senden uzaklaştığını mı fark etmiyorsun?"

s-865ca363e9f17c3a9dc77e0fb12400773fd3ac5a.jpg
"Önceleri etmedim. Lakin doğal münasebetimiz, biraz arkadaş münasebeti üzere olmuştu, seks pek yoktu, minimum bir ortak hayat. Yeniden de konduramıyorum. Benim karım şık bir hatun. Ben onu televizyon yerküresinde hiç rahatsız olmadan yüz tane herifin arasında bıraktım. O daima ara koymayı bilirdi. Sahiden geçmişe dair, en ufak soru işareti bile yok aklımda. Brüksel’e bir medya konferansına gitmek istedi, “Tabii” dedim. Gitti. İşte ne olduysa o konferansta oldu. Richard Gizbert denilen o adamla tanışıyor. Adam, El Cezire televizyonunun Uğur Dündar’ı. Evli. Bilinen, tanınan biri. Karısı var, hayır işleriyle uğraşıyor, çok saygın bir kişilik. Londra’da yaşıyorlar. Richard o içtimada moderatör. Bizimki de olgun erkeklerden hoşlanıyor..."

"Madem inandın sonra kuşku nasıl başladı?"

s-37153864a101a2ea93bff1705a9069dbddb32a5e.jpg
"Ya kaybedersem, ya biri varsa sahiden hayatında üzere şeyler geçmeye başladı dimağımdan. Zati iş açısından batmış bir vaziyetteyim, bir de evliliğim gümbürtüye gidecek! Ve muhakkak onu kaybetmek istemiyorum. Çabucak toparlamaya çalıştım. “Gel seninle kaçamak yapalım” dedim Defne’ye, “Aramızdaki meseleleri konuşalım, ben seni çok ihmal ettim...” Bir butik otele gittik, ilanı aşklar, güller, onu etkilemek için elimden geleni yapıyorum. Arada da “Kim bu adam ya” diye soruyorum. Daima şahane hikayeler yazıyor. İçimden “Avusturalya Konsolosluğu’ndan araştırayım şu adamı” diyorum, aklınca amaç şaşırtıyor. Sonra, “Benim Doha’ya konferansa gitmem gerekiyor” dedi. Adam çağırıyor... Tutturdum, “Ben de geleceğim” diye...

Röportajın bundan sonrası Eren Talu'nun argümanları ile devam ediyor. O devir akıllarda kalan en değişik açıklamaları ise şu oluyor Talu'nun:

s-634f0108fc195a11f46a89155ef3b568f007e0ff.jpg
Ne yaptın evet öğrenince?- Bir sefer 50 nokta sıcak ve iki şişe votka içmişiz, yürüyecek halimiz kalmamış. Ne kadar detay varsa bağlantılarında hepsini anlattı. Meğer adamın dedesi Büyükadalıymış, gelmeye kalkmış, bizimki otel ayarlamış, benden kaygısından gelmemiş...

"O arada sen neler itiraf ettin?"

s-b5c460f2d421ede6ff9abff9198820ff7b42ce9d.jpg
Ben de karıştırdığım haltları anlattım. “Ama duygusal bir şeyim olmadı” dedim. Benim itiraflarımda aşk yoktu. “Gel” dedim, “Tüm bunları doğuran sebepleri konuşalım, ailemizi yıkmayalım."

Eren Talu, kendisinin Defne Samyeli'yi aldattığı savlarına da şu laflarla karşılık vermiş:

s-d624d1419cbca71fb8bec171ad7c1c84eb4ad350.jpg
Lakin senin vukuatların da yalnızca o paralı bayanlarla sonlu değil, burada da bir hatunla görüntülendin...

- Düzgün hatırlattın onu da anlatayım. Bir akşam Defne’yi aradım, “Ben kızlarla eğleneceğim, gece gelir miyim onu da bilmiyorum” dedim. Hayatımda birinci kere küfrettim. Telefonu kapattım. Madem o kendini evli üzere hissetmiyor, ben de soluğu Lucca’da aldım, içim içimi yiyor, adam burada mı, buluşacaklar mı... Saat üçten sonra “Ben Scotch’a gideceğim, gelmek isteyen var mı?” dedim. Bu kız “Ben gelirim” dedi. Scotch’un önünde gazeteciler vardı, Pera Palas’ın önündeki Heaven’a gittik. Niyetim bozuk olsa otele giderim. Flaşlar patladı. Bu arada Defne neredeymiş? Avukatının konutunda yemekte. Her şey beni kışkırtmak için tezgahlanmış, beni gaza getirecekler, sonra sokağa çıkacağım...

Röportajın tamamı kişisel hayata dair çok ziyade detay içeriyor, biz yalnızca bir kısmına yan verdik. Bu hadiseden sonra Defne Samyeli'nin avukatı boşanma davasının dilekçesinde şu argümanlara bölge veriyor:

s-46fc030b1f2627dad157be322c9c7d4aa233950d.jpg
“Eren Talu müvekkilimi (Defne Samyeli) 14 yıllık evlilikleri boyunca tekraren defa aldattığını gazetelere açıkladı. Eren Talu’nun bu çok eşli cinsî ömrü nedeniyle müvekkilim de HPV virüsü kapmış, bu sebepten ötürü rahim ağzı kanseri geçirerek mevtten dönmüştür. HPV virüsü erkekte rastgele bir semptoma yol açmadığı halde erkekten hatuna bulaşan kimi tipleri öldürücü nitelik taşıyan bir virüstür. Rahim ağzı kanserine neden oluyor bu virüs. Eren Talu’nun birinci eşi de bu virüs yüzünden sıhhat sorunları yaşamış ve bu yüzden İsviçre’de tedavi görmüştür. Defne Samyeli yaşadığı bu rahatsızlığa tanık olarak kendisini o devirde tedavi eden Prof. Dr. Sema Kahraman da şahit olarak gösterilirken bir de yeniden birebir tabibin imzası olan rapor da evraka konuldu. Kahraman’ın yazdığı raporda şu tabirler yan aldı: “Sayın Defna Samyeli 2000 yılından beri hastamdır. Kendisinde erkekten bulaşan bir virüs olan HPV saptanmıştır. Bu yüzden de tedavi görmüştür.”

Defne Samyeli, avukatı aracılığıyla dava dilekçesine Eren Talu'nun birlikte olduğu bayanların isim listesini de ekliyor ve şu dilekçe şu tabirlerle devam ediyor:

s-3aa537793de8f51aa4b5a421dc227253048aa8dc.jpg
“2005 yılında Antalya Belek’de prodüksiyonuna başlanan Adam&Eve otelin inşaatı sırasında stajyer mimar Serap Şenyüz. Eren Talu’nun hala hayatında olan Serap Şenyüz. ,yine Talu’ya ilişkin CE mimarlıkta işe başlamıştır. Eren Talu Serap Şenyüz’ü 2007 yılında yabancı lisan eğitimi için Londra’ya da göndermiştir. Velev 2007 sonbaharında eşi Defne Samyeli ve evlatlarıyla tatil için Paris’deki Disneyland’a geldiğinde Eren Talu trenle Londra’ya giderek Serap Şenyüz'ün yanına gitmiştir. (Tren bileti mevcuttur)”

Bu vukuatlı boşanma davası bittikten 2 ay sonra Eren Talu, Serap Şenyüz ile Los Angeles'ta evleniyor. Çiftin bir de bebeği yerküreye geliyor.

s-df93ae0ceaa2301f5a604a04ac8cc1e9b46109a9.jpg
Hadiseler böyleyken bu türlü yani...

s-8d3c819430e0edd41059f52d2caef0077573b2a0.jpg

kaynak 1

kaynak 2