Defne'nin Hikayesi ( Reha Muhtar'ın Kaleminden ) defnenin hayatı cengiz semercioğlu defne defne joy foster ın küçüklüğü joy foster küçüklüğü reha muhtar Defne Joy fosterin hikayesi, Reha Muhtar yazmış arkadaşlarım Haberi geccecomdan taşıyoruz 1548654086 1548654086 defneninhikayesirehamuhtarinkaleminden5c4e960b17e37defneninhikayesirehamuhtarinkaleminden5c4e960b17e37 defneninhikayesirehamuhtarinkaleminden5c4e960b17e37 Defne Joy Foster Kendini sevmeyen bir genç kadının öyküsü Dişimin apse yaptığı o Atina gününü hiç unutmuyorum 25 yaşında falandım Yaşamın gerginliği, mesleğimin stresi, Atina gibi tehlikeli bir kentin göbeğinde Türk gazetecisi olmanın psikolojik yükü, vücudumun değişik yerlerinde “arızalar ortaya çıkartıyordu O günlerde “yaşadığım hayatın yükü dişlerimin üzerine binmişti Sık aralıklarla dişlerim apse yapıyor, şahane bir ağrı başımdan beynime dürüst zonklaya zonklaya yayılıyordu Gittiğim bir diş doktoru, dişimdeki enfeksiyonu çare etmesi için antibiyotik almamı söylemişti Altı saatte bir antibiyotik alıyordum Şişirilmiş ve davul gibi olmuş dişim kötü halde ağrımaya devam ediyordu * Akşam home office olarak kullandığım bürodan çıktım, bir yerlerde bir şeyler yemek yemek istedim Ağrı yüzünden sabah beri hiçbir şey yiyememiştim Restorana gittim kendime bir şeyler ısmarladım Ismarladıklarımı beklerken, dişimin ağrısı baştan nüksetti Olur Ya o anda başlamış olsa idare ederdim, ama o müzminleşen sızı saatlerdir devam ediyor ve ben içimden “Tanrım yeter, bitsin artık bu ağrı diye yakarıyordum Heyhat dişimde hiçbir etki bırakmıyordu bu yakarışlarım id * Sonunda baktım fakat, hiçbir fayda vermeyecek bu yakarışlar, dişimin ağrısıyla benim gelecek yemeklerden de hiçbir tat almam mümkün olmayacak, garsonu şöyle “artist içicilere has bir el işaretiyle çağırdım Seyirtti hemencecik yanıma Olabildiğince kalender bir söylev takınarak, “Sen dedim, “bana bir karafaki Uzo getir Yanına buz olmasın Yalnızca soğuk olmayan su Garson eski minik gazoz şişelerini andıran bir karafaki uzo getirdi Uzoyu bol, suyu az koymasını söyledim Yunan uzosunun üstüne su gelince, aynı rakı gibi beyazlaştı Aldım kadehi elime eli bol bir yudum aldım Ağrıyan arka dişimin üzerine getirdim, tutmaya başladım sıvıyı 23 dakika üç dakika tutuyor, diş üzerindeki sızıyı alıyordum uzoyla Daha Sonra da yutuyordum Üç dört kere bu ritüeli yineledikten sonradan, ağır ağır dişimdeki sızının geçtiğini farkettim Dişim uyuşmuştu Kafam da hafiften uyuşur gibi olmuştu Sabah beri çektiğim diş ağrısı ve acısı geçmişte kalmıştı İçkinin etkisiyle sancı gitmiş, moralim yerine gelmiş, hayallerin tetiklediği hafif trans haline bile geçmiştim * O anda aklıma geldi, “içkiyle, antibiyotik alınmaz lafı “Hadi be dedim, “Bana bir şey olmaz Ben idare ederim Sonraki yıllar ne vakit dişim ağrısa, antibiyotik üstü rakı tedavisini yapmakta bir sakınca görmedim Bazen birileri bunu görür “ne yapıyorsun sen? derlerdi “Bir şey olmaz Rakı azami ilacın etkisini azaltır Azaltsın, zaten bu saatte rakı dişteki ağrıyı alıyor derdim Ilaç üzerine alkol içerken “bize bir şey olmaz duygusunun özgüveninde, fırtınalı ve bohem bir hayatı yaşadığım günlerdi o günler * Dün gece Beyoğlu'nda bir barda arkadaşlarıyla çokça alkol içmiş Defne Kronik astımı olduğundan, hap da alıyor Içki ve ilaç gecenin bir saatinden sonra vücudunda neleri tetikliyorsa artık, hayatı deli gibi seven genç bayan daha 32 yaşında, aniden ölüveriyor Defne Joy Foster'ı anlatabilmek için, dün saatlerce onun kısacık hayatının derinliklerinde incelemeler yaptım Arkadaşlarıyla konuştum Tümü hayatı çılgın gibi sevdiğini söylediler bana Gece barda gördüğü arkadaşına “seni fazla seviyorum diye sımsıkı sarılmış Üzerinde hiçbir psikolojik problem görülmüyor son saatlerinde, kalp krizini ve ölümü tetikleyecek * Hayatı sevmediğinden, hayata küstüğünden, hayatı kaldıramadığından gitmedi yani ölüme Defne Joy Foster Tersine dans yarışmasının ertesinde Survivor'a katılma anlaşması yapmış Yani hayat en azından işinde istediği gibi gidiyor, para kazanıyor, yeni projelere imza atıyor O vakit ne peki 32 yaşında gencecik bir kadını ölüme götüren hakiki? Defne Joy Foster hayatı seviyordu, ancak kendini yani öz benliğini sevmiyordu sanıyorum 25 yaşının bohem Atina günlerinde antibiyotik üstüne rakı içtiğim saatlerde, ben de kendimi yeterince sevmediğimin farkında olan değildim Oysa kendisini sevmeyen insanların, “bilinçaltı vücutlarına zarar veriyordu Bir insanın sigara içerek, zehir gibi dumanı aralıksız içine çekmesi, ilaç alırken alkol içerek hayata meydan okuduğunu söylemesi, fiilen kişinin vücuduna gayet bilinçli bir şekilde hasar verme eylemiydi * Kişinin kendini yeterince sevmemesi, kendi suçu yok bir çocukluk travmasıdır Daha artı konuşacağım bir gün yok bugün Defne Joy Foster onu sevenler değin kendini sevmedi, onu biliyorum Olasılıkla cennette kendisiyle barışacaktır Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun * DEFNE ÜZERİNDEN İÇKİLİ YAŞAMLARA VURANLAR Cengiz (Semercioğlu) Defne Joy'un yakın arkadaşlarındandı Dün konuşurken, “İnternette Defne'nin ölümünün üzerinden içkili yaşamlara karşısında bir hamle kampanyası var gibi dedi, “Bu yaşam tarzı onu öldürdü' tarzında yorumlar yapılıyor dedi Defne'yle ilgili yazımda açıkça yazdım Sigara tiryakileri, ilaçla içki alarak hayata meydan okuyanlar, sahiden hayatı ne dek severlerse sevsinler kendileri öz benliklerini yeterince sevmeyen kişiler Herkesin anne babasıyla ilişkilerinden ve kendi çocukluk döneminden kalan arızalar, bilinçaltına işlemiş kodlanmalar bunlar * Bunları anlayışlı olmak, kodlarını çözmek, insanlara kendini baştan sevdirmek, kodlarını başkalaştırmak, şifrelerini çözmek ayrı bir şey, insanların hayat tarzlarını hükümlü edip, onları hedefe yerini belirlemek apayrı bir şey Kendini özbenliğini yeterince sevmeyenler, hayatta sadece sigara ya da alkol içmiyorlar Kendilerini ölüme götürecek silahlı binbir türlü macareya giriyorlar Yaşamı bir sevinç kaynağı olarak görmek yerine kendilerine eziyet eden hayatlar yaşıyor, ölüm saçan ideolojilerin peşinden gidiyorlar Sonuçta kendi yaşamına ve öz benliğine yeterince değer vermiyordu oysa, hayatı cıvıl cıvıl yaşamış, dans etmesini, gülmesini, eğlenmesini, sevgi göstermesini ve almasını haberdar olan ve yaşamı taptaze yaşayan bir genç kadındı *** Onun yaşama sevgisi, hayatı sevinçle içmesi, gülerek ve gülümseterek yaşatabilmesi akıllarımızda kalacak Keşke dün Defne'yi internet sitelerinde hayat tarzı nedeniyle eleştirmeye kalkanlar, yaşamı pek sevebilseler Öylesine keyifle yaşayabilecek bir gustonun sahibi olabilseler Defne'nin ölümünden hayata sarılmaya çalışan bir hayat biçimine vurmak, “Mazoşizm ve acıdan beslenen bir hayat tarzının, kuru sıkı kurşunlarına benziyor Onun ölümünden, felsefi bir rant elde etmeye çalışanlar hala bilmiyorlar mı ancak? Sigara ve içki içenler maksimum kendilerine zarar veriyorlar Başlıca hayatın keyfini sınırlayan dogmatik yaşam tarzları bütün insanlığa hasar veriyor Çünkü o kabız yaşamları savunanlar, kendilerinden maada, bütün insanlığı etki altına almaya çalışmaktalar Bu durumda Defne'cik kendi etmiş kendi bulmuş durumda mağdur bir genç kadındır