Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Defterimden Portreler Kitabı Özet - İlber Ortaylı

Defterimden Portreler Kitabı Özet - İlber Ortaylı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Osmanlıyı anlatan kitaplar
Defterimden Portreler Kitap Özet
İlber Ortaylı Kitapları
Defterimden Portreler Kitap Tanıtım

Defterimden Portreler Tarihten ve Günümüzden
İlber Ortaylı
Timaş Yayınları

Kitap Özet

TARİHTEN

SEZAR, İMPARATOR AUGUSTUS, FATİH SULTAN MEHMED, YAVUZ SULTAN SELİM, V ŞARL, KANUNİ VE HÜRREM, MİMAR SİNAN, EVLİYA ÇELEBİ, BEETHOVEN, KÖSEM SULTAN, III SELİM, ÇARİÇE II KATERİNA, KAVALALI MEHMET ALİ PAŞA, TOLSTOY, PUŞKİN, II ABDÜLHAMİD

GÜNÜMÜZDEN

LATİFE HANIM, KAZIM KARABEKİR, OSMAN ERTUĞRUL EFENDİ, NESLİŞAH SULTAN, MEHMED AKİF ERSOY, BÜLENT ECEVİT, CEMİL MERİÇ, HALİL İNALCIK, İSMAİL CEM, RECEP YAZICIOĞLU, YAHYA KEMAL, ATTİLÂ İLHAN, HÜSEYİN HATEMİ, YILMAZ ÖZTUNA, REŞAD EKREM KOÇU, IRENE MELIKOFF, OKTAY ASLANAPA, ÖZDEMİR İNCE, SUREYYA FARUKİ

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı bu sefer defterini okurlarıyla paylaşıyor Okuduklarını, tanıdıklarını, hocalarını kendi gözünden okuyucularıyla paylaşıyor Tarihe istikamet veren kişiler, günümüzün belli, tartışılan, konuşulan isimleri Ortaylı'nın kaleminden her yerde canlanıyor

her zaman portre kaleme almayı sevdim Portre çizmek başlı başına bir sanattır Detaylı bilgilerle çizilen büyük tarihi portreler bizde mevcut değil Sebebi açık, sanatkâr değiliz Bir tarihi kişiliği çizmek için her şeyden evvel edebiyatçı almak, o kadar bir gelenekten ulaşmak lazım bu nedenle benim girişimim bir eskizdir, okuyucunun tepkisini ve ilgisini bekliyorum

İLBER ORTAYLI *

858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt