Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Değişken maliyet kavramı nedir?

Değişken maliyet kavramı nedir?
0
160

moderatör

Super Mod
Etkileşim
7
F-D Coin
12

Değişken maliyetin özellikleri nelerdir?​

Değişken maliyet, üretim miktarına bağlı olan maliyettir. Yani üretime dayalı olarak artıp azalan bir maliyet türüdür. Buna örnek olarak ham madde ve işçilik verilebilir. Bir diğer tanım şekli ise üretim aşamasında var olan malzemelerin ve üretime ait olan maliyetlerin hesaplanmasıdır.

Değişken maliyet Nedir Nasıl Hesaplanır?​

Değişken maliyetler toplamını üretim hacmine böl. Birim değişken maliyeti, üretilen birim başına düşen değişken maliyettir. Bu, her ek birimin üretilmesi ile oluşan ekstra maliyettir. Örneğin, yukarıdaki işletme 100 birim daha ürettiyse bunun 31 ₺'lik ek üretim maliyetlerine neden olması beklenir.

Değişken maliyet türleri nelerdir?​

Üretim miktarı arttığında artan, azaldığında ise azalan, hammadde ve işçilik gibi maliyetler değişken maliyet sınıfına girmektedir. Değişken maliyete örnek olarak internetten satış yapan bir mağazanın paketleme masrafları verilebilir.

Değişken maliyetleme sistemi nedir?​

Değişken maliyet sistemi, maliyetlerin sabit ve değişken olarak ikiye ayrılması suretiyle, tam maliyet sisteminin eksikliklerini gidermeyi amaçlamaktadır. Bu sistemde değişken giderler, üretilen mamul maliyetine yüklenirken sabit maliyetler dönem gideri olarak kaydedilir.

Değişken maliyet Nedir Muhasebe?​

Değişken maliyet nedir? İş hacminize göre değişkenlik gösteren maliyetlerdir. Hammadde fiyatı, işçilik giderleri ve bunlar gibi işinizin boyutuna göre dönem dönem farklılık gösteren maliyetlerdir.

Değişken giderler ne demek?​

Değişken giderler, üretim ve satış hacmine bağlı olarak değişen giderlerdir. Bu grup giderler üretim ve satış hacmine bağlı olarak artar ya da azalır. Hiç üretim yapılmadığında değişken giderler sıfır seviyesindedir.

Değişken fiyat nedir?​

Değişken maliyet nedir? İş hacminize göre değişkenlik gösteren maliyetlerdir. Hammadde fiyatı, işçilik giderleri ve bunlar gibi işinizin boyutuna göre dönem dönem farklılık gösteren maliyetlerdir.

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt