Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dekoratif Mum Yapımı

Dekoratif Mum Yapımı
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
dekoratif mum nasıl yapılır

Evde süsleyici mum tarifi

Evinizde rengarenk ve mis kokulu dekoratif mumlar yapmanız imkansız değil Ben yıllar öncesinde mum yapımına merak salmış ve evde kendim çeşitli mumlar yapmıştım

Elimden geldiğince sizlere evde nasıl mum yapılır anlatmaya çalışayım

Öncelikle unutmayın ama her işin olduğu gibi mum yapımınında güvenli olmayan yönleri olabilir O yüzden lütfen yerinde bir etraf hazırlayın

Şu Anda mum dökeceğiniz kalıbı hazırlayalım Kalıbınızın iç kısmını yapışmaması için özel yağ bulamazsanız arap sabunu ile yağlayın

Fitili kalıbın içine yerleştirin ve yukarı içten çekerek kalem yada bir çubuğa bağlayın Kalıbın üstünde fitil merkezde olacak şekilde sabitleyin

Parafin yüksek sıcaklıkta tutuşur bu nedenle bir su kabının içerisinde ufak bir kapta eritin

Parafin şeffaf likit halini aldığında eritme durdurulmalıdır Ilave malzemeler dökme sıcaklığına ulaşıldığında (6065 C) plastik kalıplar (6590) metal kalıplar boya (akarsu kaşığı ya da kürdan ucu ile ) yeteri kadar eklenmeli, (1 kg parafine %23 ), eklenerek çok iyi karıştırılmalıdır

Karışım hava kabarcığının önlenmesi için ağır ağır kalıba dökülmelidir

Kalıbın tamamı doldurulmalı, soğurken merkeze içten çukurlaşma olacağından sonradan çukurlaşan bölüme dökmek üzere karışımın bir kısmı ayrılmalıdır

Mumun soğuma süresi bayağı hava şartlarında (20 °C) takriben 78 saattir

Kalıptan çıkmakta zorluk çekiliyorsa demin soğuma işlemi tamamlanmamış demektir Yeteri kadar (35 dk) daha bekletilmek üzere soğutucuya konulmalıdır *

858,481Konular
981,452Mesajlar
29,613Kullanıcılar
yusuf25343Son üye
Üst Alt