iltasyazilim
FD Üye
Deli Börek (Konya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı tuz
*Aldığı kadar un (bende yaklaşık yarım kilo kadar gitti)
Açmak için :
*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*Yufka arasına :
*5 yemek kaşığı tereyağ
Harcı için :
*İstediğiniz harcı koya bilirsiniz
*Ben peynir ve maydanoz kullandım
Deli Börek (Konya Usulü) Tarifi Yapılışı Sütü, sıvı yağ, yumurtayı ve tuzu geniş bir kaseye alalım
Unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim ve 15 dakika dinlendirin
Hamuru mandalina büyüklüğünde 10 bezeye ayırın
Un & nişasta karışımıyla ince bir yufka şeklinde açalım
Erittiğiniz tereyağ arasına sürün ve harcı koyup kol böreği şeklinde saralım Kare tepsiye dizelim
Bu işlemi tüm Yufkaları yapın Üzerine kalan tereyağ sürüp 180 derece pişirelim
Alt & üst pişince fırından alalım üzerini havlu ile örtelim Fazla pişirmeyin hemen kurur böreğiniz
Afiyet olsun ??
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı tuz
*Aldığı kadar un (bende yaklaşık yarım kilo kadar gitti)
Açmak için :
*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*Yufka arasına :
*5 yemek kaşığı tereyağ
Harcı için :
*İstediğiniz harcı koya bilirsiniz
*Ben peynir ve maydanoz kullandım
Deli Börek (Konya Usulü) Tarifi Yapılışı Sütü, sıvı yağ, yumurtayı ve tuzu geniş bir kaseye alalım
Unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim ve 15 dakika dinlendirin
Hamuru mandalina büyüklüğünde 10 bezeye ayırın
Un & nişasta karışımıyla ince bir yufka şeklinde açalım
Erittiğiniz tereyağ arasına sürün ve harcı koyup kol böreği şeklinde saralım Kare tepsiye dizelim
Bu işlemi tüm Yufkaları yapın Üzerine kalan tereyağ sürüp 180 derece pişirelim
Alt & üst pişince fırından alalım üzerini havlu ile örtelim Fazla pişirmeyin hemen kurur böreğiniz
Afiyet olsun ??