Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Deli Börek (Konya Usulü)

Deli Börek (Konya Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Deli Börek (Konya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı tuz
*Aldığı kadar un (bende yaklaşık yarım kilo kadar gitti)

Açmak için :


*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*Yufka arasına :
*5 yemek kaşığı tereyağ

Harcı için :


*İstediğiniz harcı koya bilirsiniz
*Ben peynir ve maydanoz kullandım

Deli Börek (Konya Usulü) Tarifi Yapılışı Sütü, sıvı yağ, yumurtayı ve tuzu geniş bir kaseye alalım
Unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim ve 15 dakika dinlendirin
Hamuru mandalina büyüklüğünde 10 bezeye ayırın
Un & nişasta karışımıyla ince bir yufka şeklinde açalım
Erittiğiniz tereyağ arasına sürün ve harcı koyup kol böreği şeklinde saralım Kare tepsiye dizelim
Bu işlemi tüm Yufkaları yapın Üzerine kalan tereyağ sürüp 180 derece pişirelim
Alt & üst pişince fırından alalım üzerini havlu ile örtelim Fazla pişirmeyin hemen kurur böreğiniz
Afiyet olsun ??
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt