Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Demirtaş Fotoğrafı Paylaşan Bolu Belediyesi Çalışanı, İstifa Ettirildi

Demirtaş Fotoğrafı Paylaşan Bolu Belediyesi Çalışanı, İstifa Ettirildi
0
201

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-af8b691828df5b43e7dac651f91b8eb4e72c5b28.jpg

Bolu Belediyesi, paklık emekçisi M.Y.'yi eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle istifaya zorladı. İş arkadaşları tarafından 'terörist' denilerek dışlandığını belirten M.Y. 'Bir fotoğraf paylaşımı beni mahvetti. Ailem, akrabalarım ziyan görmesin diye istifa etmek zorunda kaldım' dedi. Kelam konusu olayla ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, 'Kamu hizmeti yürüten belediye çalışanları paylaşım yapmasın diye ikazda bulunmuştuk' sözlerini kullandı.

Bolu Belediyesi’nde 2 yıldır mevsimlik personel olarak çalışan M.Y., toplumsal medyada eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaştı. M.Y.’nin paylaşımının ekran imgesi alınıp mahallî internet gazetelerinden biri olan Bolu’nun Sesi isimli haber sitesine gönderildi.

Medya14'ten Ahin Aslan'ın haberine nazaran, haberi gören Bolu Belediyesi çalışanları durumu ilgili müdüre bildirdikten sonra M.Y., çalışanlar tarafından baskıya uğradı. İş arkadaşları tarafından 'terörist' olduğu savı ile dışlanan M.Y., kısa müddet sonra istifa etmek zorunda bırakıldı.

Yaklaşık 25 yıldır Bolu’da ailesiyle birlikte yaşayan M.Y., belediye çalışanları tarafından uğradığı baskıyı anlattı. Haberin yayınladığı gün müdürlerinin kendisini çağırdığını söyleyen M.Y, “Haberi birinci gördüğümde belediyedeydim, baygınlık geçirdim ve gözlerimi hastanede açtım. Daha sonra iş arkadaşlarımın ortasında terörist diye dışlandım. Bir fotoğraf paylaşımı beni mahvetti” dedi.

Fotoğrafı mahallî internet sitesine bir iş arkadaşının gönderdiğini belirten M.Y., “Cumartesi günü paylaşım yaptım. Daha sonra küçük çocuğum bir paylaşım daha yapmış. Bu durumu izah edemedik. Arkadaşım dediğim B.Ş., benim paylaşımımı gazeteye göndermiş. Gazete de haberi yapmış. Ne desem de inanmadılar” diyerek paylaştığı fotoğrafın kendisini işten çıkarılma münasebeti ile karşı karşıya bıraktığını belirtti.

'Ben terörist değilim, hakkımı arıyorum.'

M.Y., “Çevremdeki beşerler 'Çıkışını kendin verirsen daha uygun olur' dedi. Ailem, akrabalarım ziyan görmesin diye istifa etmek zorunda kaldım. HDP ile rastgele bir alakam yok, üyeliğim yok. Kendimi tabir etmeye çalıştım ancak kimse beni dinlemedi. Bütün arkadaşlarım bana karşı hal aldı. Dışarıya çıkamıyorum. Dışlanıyorum. Her vakit gittiğim bir kafeden helallik almak istedim lakin 'Bizimle alakanız yok, buraya gelemezsin' diyerek kovuldum” dedi.

Bolu Belediyesi’ndeki işine geri dönmek isteyen M.Y., “Haberi yapan o gazeteciye hakkımı helal etmiyorum. Onu Allah’a havale ediyorum. Bu büyük ve berbat bir suçlama. Ekmeğimden oldum, 4 tane çocuğumun günahı o gazetecinin boynuna. Dürüst bir insansa bu yaptığını düzeltsin. Şu an mağdur durumdayım. Palavra haberle beni yıldırmaya çalışmış. Gözüyle görmeden yargılamış. Ben terörist değilim, insan üzere yaşamak istiyorum. Hakkımı arıyorum. Kim bunu yaptıysa düzeltsin. Sesimi duyan herkesten bunu talep ediyorum” sözlerini kullandı.

Konuya ait açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, belediye çalışanlarının rastgele bir partiyi destekleyen yahut eleştiren toplumsal medya paylaşımları atmamaları konusunda yazılı ve kelamlı olarak uyarıldığını söyledi.

M.Y.'nin yapılan ihtara karşın paylaşım yapmaya devam ettiğini belirten Özcan, 'Bu arkadaşımız da bu kurala uymamış, uyarılmış daha evvelce. Sonra da disiplin heyeti kararı ile çıkartılmış. Benim direkt bilgi sahibi olduğum bir husus değil, sonradan öğrendiğim bir husus. Kamu hizmeti yürüten belediye çalışanları paylaşım yapmasın diye ihtarda bulunmuştuk. Yalnızca HDP ile ilgili değil. Rastgele bir partinin lehine ve aleyhine paylaşım yapmalarını yasaklamıştık. Belediye liderinin rozetini çıkardığı yerde memur olmasa bile rozetle gelemeyeceğini söylemiştik. Disiplin heyeti kararı bildiri edilmeden istifa etmiş olabilir, o kısmı bilmiyorum. Sendika idaresi de bu türlü bir şeyin ardında durmadı, durmaz da' diyerek kararın sendikaya da bildirildiğini söyledi.