Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Demirtaş'tan Muhalefete ve Seçmenlere Tepki: 'Lütfen Artık Kendinize Gelin'

Demirtaş'tan Muhalefete ve Seçmenlere Tepki: 'Lütfen Artık Kendinize Gelin'
0
95

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
s-9e9d707d8d1bf482cf06bc9ed7df956c982fcff6.jpg

Eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek için kaleme aldığı yazıda 'Karasız seçmenden daha kararsızmışsınız, lütfen artık kendinize gelin' diyerek muhalefeti eleştirdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş, kaleme aldığı 'Ben çok utanıyorum ya siz?' başlıklı yazıda muhalefeti eleştirdi.

'Peki muhalefet bu yüzde 70’lik kitleye ne diyor?' diye soran Demirtaş, yazısında “Voltran”ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar. O kadar çok ve gereksiz şeyi tam bir kakafoni formunda söylüyorlar ki, sonuçta hiçbir şey söyleyememiş oluyorlar' sözlerine yer verdi.

Demirtaş'ın Artı Gerçek'te yayınlanan yazısının bir kısmı şöyle:

'Muhalefetin belirli başlı önderlerini olabildiğince dikkatle ve itinayla takip ediyorum. Telaffuzlarını, aksiyonlarını, söylemediklerini; mimiklerinden vücut lisanlarına kadar tüm hareketlerini tahlil etmeye çalışıyorum. Nihayetinde siyasetçiyim ve mahpusta rehin tutuluyor olsam da kendimi halka karşı sorumlu hissederek tüm gelişmeleri yakından takip ediyorum.

Elbette iktidar odaklarını da izliyorum ancak yazının konusu onlar değil. Kaldı ki AKP-MHP üzerine “derin” tahliller yapmayı uzun vakit evvel bıraktım. Tabanına kadar çürümüş, yozlaşmış, suça ve günaha bulaşmış bir zulüm iktidarını teşhir etmeye ve on milyonlarca mağdura anlatmaya gerek yok zira. Herkes malını âlâ tanıyor. Kimi bu zulümden bıktı, usandı ve çıkış arıyor, kimi de hala Saray’ın çöplüğünden beslendiği için suça ortak olmayı sorun etmiyor. Lakin gerçek şu ki, yüzde 70’lik bir kitle artık net olarak değişimden yana ve gözünü muhalefete dikmiş, bir tahlil bekliyor.

'Muhalefet 'Voltran'ı oluşturamadı...'

Peki muhalefet bu yüzde 70’lik kitleye ne diyor? İşte sorun da burada. Şimdi derli toplu halde bir ortada duracak ve ortak bir telaffuz üretip ortak bir sloganda “Voltran”ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar. O kadar çok ve gereksiz şeyi tam bir kakafoni halinde söylüyorlar ki, sonuçta hiçbir şey söyleyememiş oluyorlar.

Kendimi bazen kararsız bir seçmenin yerine koyarak önderleri yahut parti sözcülerini izliyorum. Sanki hangisi beni ikna edecek diye objektif bir biçimde düşünmeye çalışıyorum. Mesela aylık gelirim ortalama bir memur maaşı, kira ödüyorum, kredi kartı borçlarım birikiyor, daima besin ve giysi harcamalarımızdan kısarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Çocuklarım var, onların geleceklerini düşünmek zorundayım. Bu gerçek durum ve çaresiz ruh halimle, kurtuluş nerede diye partilere bakıyorum. O denli ya, birinden birine oy vereyim ki ülkeyi, toplumu düze çıkarsınlar. Ben de barış, huzur ve inanç içinde çocuklarımı yarınlara hazırlayabileyim.

Demirtaş yazısının kalan kısmını hangi tabirlerle noktaladı?

Şimdi bir özet çıkaralım. Muhalefet bu seçimde iki cumhurbaşkanı, bir başbakan ve bin 301 vekil çıkarabilecekken iktidar ise bir cumhurbaşkanı ve 500 vekil çıkaracak. Demokrasimiz açısından kıvanç duyulacak bir tablo. Böylelikle tek adam sistemi de çökmüş oluyor olağan. Zira ülkeyi üç cumhurbaşkanı, bir başbakan ve bin 801 vekil birlikte yönetecek.

Fakat benim için neden rahat değil ve ben ne diye hala kararsızım sanki? Çocuklarım için hala korkuyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum. Üstte kelamını ettiğim ortalama bir seçmen olarak sabah CHP’li oluyorum, öğleye gerçek DÜZGÜN Partiliyim, öğlenden sonra DEVA’ya geçiyorum, sonra HDP’de karar kılıp akşam Gelecek Partisine meylediyor, gece Saadet Partisi diyorum ve uyumadan evvel yeniden kararsız kalıyorum. Sonraki sabah Türkiye Personel Partisi tamamdır diyorum lakin EMEP aklımı çeliyor, SOL Parti en uygunudur, bilhassa öğle sonrası ancak akşamları kesinlikle Yeşil ve Sol Gelecek diyorum. Bugün soldan kalktım zira. Akşam kararsız uyuyorum. Yarın ola hayrola.

Tek bir soruyla bitireyim. Şu perişan haldeki on milyonlara bakıp da hiç mi utanmıyorsunuz? Ben siyasetçi olarak çok mahcubum, mahpusta bile utanıyorum.

Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir bildiride buluşup memleketi uçurumun tabanından çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir.

Biliyorum, yapabilirsiniz.'