Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

demokrasi nedir kısaca sözlük anlamı

demokrasi nedir kısaca sözlük anlamı
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Demokrasi nedir? Özet Olarak
Demokrasi, bütün üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir Yunanca dimokratiasözcüğünden türemiştir Türkçeye, Fransızca démocratie sözcüğünden geçmiştir Çoğunlukla devlet idare biçimi olarak değerlendirilmesine karşın, üniversiteler, işçi ve patron organizasyonları ve bir takım öteki sivil kurum ve kuruluşlar da demokrasi ile yönetilebilirlerdemokrasi
Demokrasinin başlıca yurdu olan Eski Yunan'daki filozoflar Aristo ve Eflatun demokrasiyi eleştirmiş, o zamanlarda halk müziği içinde ayak takımının yönetimigibi küstah kavramlar kullanılmıştır Ama demokrasi öteki yönetim şekillerinin arasından sıyrılarak günümüzde en yaygın olarak kullanılan devlet sistemi haline gelmiştir Artık siyaset bilimciler hangi sistemin daha iyi işlediğinden çok hangi demokrasinin daha iyi işlediği tartışmalarına girmişler ve liberal, komünist, sosyalist, muhafazakar, anarşi yanlısı ve faşist düşünürler kendi demokratik sistemlerinin erdemlerini ön plana çıkarmaya çalışmışlardır Bu sebeple demokrasinin çok artı sayıda öbür tanımı oluşmuştur
Demokrasi'nin tanımı
Demokrasinin tanımı tartışması günümüzde hala sürekli bir tartışmadır Bunun sebepleri:ülkelerdeki bazı kurumların görüşlerini haklı çıkartmak namına demokrasi tanımını kullanmaları, demokratik olmayan devletlerin kendilerini demokratik olarak tanıtma çabaları ve fiilen genel bir kavram olan demokrasinin tek başına kullanılması (Anayasal demokrasi, sosyal demokrasi, liberal demokrasi vb) gibi sebepler gösterilebilir Demokrasiye ayrı atıflar:
1 Çoğunluğun yönetimi
2 Azınlık haklarını güvenceye bölge yönetim
3 Fakirin yönetimi
4 Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim
5 Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan idare
6 Halk hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim *

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt